ΛΑΡΙΣΑ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούν υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής
Πέμπτη 23 Μάη 2002

Από το παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα το Δεκέμβρη του 2001. Οι εργάτες, οι αγρότες, οι νέοι ξέρουν ποιοι στήριξαν τους αγώνες τους
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να καταψηφίσουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση κι άλλες δυνάμεις, στις εκλογές για τη Νομαρχία και το Δήμο Λάρισας, καθώς και τους άλλους δήμους του νομού, απηύθυνε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος - Τ. Τσιαπλές, γραμματέας και Λίτσα Ούντρια, Θ. Σερδένης, Θ. Βασιλείου, μέλη του γραφείου της ΝΕ - τόνισαν ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οξύνεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ, όχι απλά για τις δημαρχίες ή τις νομαρχίες, αλλά κυρίως για την κυβερνητική εξουσία. Πρόσθεσαν, δε, ότι ταυτοχρόνως προσπαθούν να καμουφλάρουν, αυτές τις επιδιώξεις, με τα περί «ανεξάρτητων», «αυτοδιοικητικών», «ικανών» υποψηφίων.

Σχετικά με τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια, υπογράμμισαν, δεν εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, ή εσωτερικές διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά στοχεύουν και στην παραπλάνηση και στον εγκλωβισμό ψηφοφόρων στα δύο κόμματα.

Αναφερόμενοι στο «σκηνικό» που έχει στηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στο νομό, αφού επισήμαναν ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο και αλισβερίσι για το μοίρασμα θέσεων εξουσίας, με το οποίο «γέλασε και το παρδαλό κατσίκι», ανέφεραν ότι από τα «χρίσματα» που δόθηκαν - από το ΠΑΣΟΚ στον Χρ. Καφφέ για το Δήμο και στον Β. Εξαρχο για τη Νομαρχία και από τη ΝΔ στον Κ. Τζανακούλη για το Δήμο, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του υποψηφίου της για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - αλλά και από τον δήθεν «ανεξάρτητο» και «υπερκομματικό» Γ. Φλώρο που προέκυψε - βγαίνει το συμπέρασμα πως προωθούνται πρόθυμοι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ. Τσιαπλές πρόκειται για υποψηφίους που έχουν δώσει αρνητικά δείγματα πολιτικής πρακτικής τόσο στο Δήμο όσο και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία απορρέει από τη συντηρητική αντίληψή τους για το θεσμό και τα προβλήματα.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι επί δημαρχίας Καφφέ και Τζανακούλη, οι δημοτικές αρχές αναλώθηκαν σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δημιούργησαν μεγάλα χρέη, δε διεκδίκησαν τα οφειλόμενα από την κυβέρνηση, επέβαλαν νέα τέλη και φόρους, ενώ υποβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες, συρρικνώθηκαν δημοτικές λειτουργίες, ή εκχωρήθηκαν σε ιδιώτες, εγκαταλείφθηκαν οι συνοικίες και είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος δεν τέθηκε επικεφαλής ουδεμιάς λαϊκής κινητοποίησης για την υλοποίηση κάποιου έργου αρμοδιότητας της πολιτείας. Οσον αφορά στη Νομαρχία, αυτή ήταν, ουσιαστικά, παράρτημα της κυβέρνησης στο νομό.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ, ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε ότι τόσο ο Αγις Παπαστεργίου, όσο και ο Μπάμπης Μπακούλας, διακήρυξαν εξ αρχής ότι είναι ανοιχτοί, στη βάση θέσεων και αρχών, για μια ισότιμη ευρύτερη συσπείρωση στα ψηφοδέλτια, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, που θέλουν να αγωνιστούν για μια προοδευτική αλλαγή στο Δήμο Λάρισας και στη Νομαρχία, που θέλουν να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στις πολιτικές που διογκώνουν τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της υγείας, της παιδείας κ.ά.