ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΗ
Θέλουν να βάλουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία

Τεράστιες ευθύνες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την υπογραφή της «εθνικής ασφαλιστικής συμφωνίας»!

Παρασκευή 24 Μάη 2002

Σε ανοιχτή πρόκληση ενάντια στο σύνολο των εργατικών συμφερόντων προχώρησαν χτες η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με τη συμφωνία αυτή, κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισαν την παραγραφή των 28 και πλέον τρισεκατομμυρίων δραχμών που χρωστούν στο ΙΚΑ, έναντι μιας ψευτορύθμισης που αφορά χρέη μόνο 1,3 τρισ. δραχμών. Καταδικάζοντας, δηλαδή, το ταμείο μισθωτών στη φτώχεια και τους εργαζόμενους στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πετσόκομμα συνολικά των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Επιβεβαιώνοντας, ότι και το «χρηματοδοτικό» είναι κομμένο στα μέτρα των ασφαλιστικών ανατροπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης για σταδιακή απαγκίστρωση του κράτους από κάθε υποχρέωση προς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να δώσουν απάντηση στα αντιασφαλιστικά σενάρια με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 29 Μάη καλεί το ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει την ανάγκη να ενταθεί η πάλη ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα και να διεκδικηθούν μαχητικά τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.