Στις 12 και 13 Φλεβάρη «νεκρώνουν» τα εργοτάξια | Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα τη δεύτερη μέρα της απεργίας
Στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης, την Παρασκευή το πρωί η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε περιοδείες στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στη λεωφ. Μεσογείων και στα έργα του δήμου Χαλανδρίου, με τους εργαζόμενους εκεί να μεταφέρουν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν άλλη μια επιτυχημένη απεργιακή μάχη για τη ΣΣΕ.
Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Π. Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου, αναφέρθηκε στη σημασία των διεκδικήσεων με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ και τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου. Κατήγγειλε το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου, δηλαδή μέσα σε έναν μόλις μήνα, έχουν καταγραφεί 5 νεκροί εργάτες στο μεροκάματο, οι 3 από αυτούς στον κλάδο των Κατασκευών. Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις με το έγκλημα στα Τέμπη, καλώντας σε αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ώστε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί.
Με τη 48ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, που έρχεται σε συνέχεια της κλαδικής απεργίας που οργανώθηκε στις 22 Γενάρη, οι οικοδόμοι απαιτούν: Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με τριετίες και επιδόματα. Κάθε μέρα δουλειάς και ένσημο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Καβάλας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Στις 12 Φλεβάρη προχωρά σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Φιλικής Εταιρείας), ενώ στις 13 Φλεβάρη θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Σε 48ωρη απεργία προχωρά στις 12 - 13 Φλεβάρη, μαζί με τους οικοδόμους, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Το Σωματείο συμμετείχε και στην πρόσφατη απεργία, στις 22 Γενάρη, και συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει και τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. «Η υπογραφή ΣΣΕ αφορά άμεσα τη ζωή μας! Η δύναμη διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες θα κριθεί απ' το πόσες δυνάμεις θα μπουν στη μάχη. Η Σύμβαση πρέπει να γίνει υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς, με την προετοιμασία της απεργιακής κλιμάκωσης μέσα σε κάθε χώρο εργασίας. Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα σπάσει με τον συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου», αναφέρει το Σωματείο.