Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας
Τα παραπάνω, αποτυπωμένα στο γιγαντοπανό που αναρτήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», συμπυκνώνουν τη στάση που συλλογικά κρατούν οι εκπαιδευτικοί απέναντι στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει με πειθαρχικά συμβούλια την αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε κλήσεις για πειθαρχικά σε νεοδιόριστους που - υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις - αντιστέκονται στις πιέσεις για «αξιολόγηση» και ασκούν το απεργιακό τους δικαίωμα. Η απάντηση που πήρε χτες ήταν η παρουσία σωματείων εκπαιδευτικών, μαζί με νεοδιόριστους, δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ότι ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών συνεχίζεται. Οτι η διεκδίκηση ενός καλύτερου σχολείου για όλα τα παιδιά εντείνεται, ότι η αλληλεγγύη σε κάθε διωκόμενο και διωκόμενη δυναμώνει.
Σε μια άμεση αντίδραση στις κλήσεις σε πειθαρχικά, ύστερα από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», Αμαρουσίου και «Περικλής», το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη Διεύθυνση. Από νωρίς ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» είχε προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαράδεκτη εξέλιξη, που έρχεται μετά από αντίστοιχες κλήσεις νεοδιόριστων και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη διάρκειά της αναδείχθηκε η πρόκληση από πλευράς υπουργείου να επιδίδεται σε πειθαρχικά και διώξεις τη στιγμή που τα προβλήματα στις υποδομές και στη στελέχωση των σχολείων είναι εκρηκτικά, καθώς αναμετρούνται με τη λειψή χρηματοδότηση, τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο και από γειτονιά σε γειτονιά.
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ.
Χτες κανένας δεν παρέλαβε πειθαρχικά, καθώς όπως σχολίαζαν οι συγκεντρωμένοι ο διευθυντής Εκπαίδευσης προτίμησε να κλείσει τη Διεύθυνση, ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με τα σωματεία. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, συνεχίζοντας να απαντούν συλλογικά, όπως έκαναν σε όλη τη χώρα οι εκπαιδευτικοί την περασμένη Παρασκευή, μέρα δράσης ενάντια στις διώξεις και στα πειθαρχικά.