Η ΝΑΣ συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων

Με μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν χτες ο Θ. Παφίλης και ο Ηλ. Νικολόπουλος

Τρίτη 28 Μάη 2002

Πρώτη επίσημη συνάντηση εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) με τα μέλη της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) πραγματοποιήθηκε χτες στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας Πειραιά Θ. Παφίλης και ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος συναντήθηκαν με τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, προκειμένου, όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές, να φέρουν στο κέντρο της προεκλογικής συζήτησης τα συνολικά προβλήματα του λαού και πρώτα απ' όλα των εργαζομένων, τα οποία σχετίζονται και με το χαρακτήρα των εκλογών αλλά και με την Αυτοδιοίκηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Θ. Παφίλης, με δήλωσή του τόνισε: «Η ΝΑΣ που είναι αποτέλεσμα της συμπόρευσης δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα και στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους απεργιακούς αγώνες.

Θεωρεί πως η λεγόμενη εθνική ασφαλιστική συμφωνία αποτελεί ξεπούλημα των συμφερόντων της εργατικής τάξης, αρχή της κατεδάφισης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. Νομιμοποιεί τη ληστεία 28 τρισ. δρχ. από τον ιδρώτα της εργατικής τάξης με την παραγραφή των χρεών στο ΙΚΑ, τα οποία δωρίζει στο κεφάλαιο. Καταδικάζει στη φτώχεια το ταμείο των μισθωτών, τους εργαζόμενους στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, στο πετσόκομμα των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα, προωθούνται μέτρα παράδοσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να καταδικάσουν με την ψήφο τους, τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα με τη στάση τους συνηγόρησαν ή έδωσαν άλλοθι για την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας.

Να ενισχύσουν τη ΝΑΣ για να ενισχυθεί το μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Με τη σειρά του ο Ηλίας Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Η απαράδεκτη για τους ασφαλισμένους συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την κυβερνητική απόφαση ανατροπής της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά στη φαλκίδευση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και στη μείωση των συντάξεών τους που θα επιταχύνονται κάθε χρόνο χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης της μείωσης λόγω της ρήτρας περί μη παραβίασης της ασφαλιστικής συμφωνίας για να μην αυξηθεί το έλλειμμα».