Χαιρετισμοί στην εκδήλωση
Επιπλέον, πρόσθεσε, «το τελευταίο διάστημα γίνονται αθρόες αποστρατεύσεις, ενώ ταυτόχρονα οι παραιτήσεις βασικά γιατρών, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει χρόνια τώρα τη δυνατότητα εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι μαζικές, επειδή ακριβώς το νέο νομοσχέδιο δεν δίνει κανένα απολύτως κίνητρο στους υγειονομικούς να παραμείνουν στο δημόσιο στρατιωτικό νοσοκομείο, όταν στον ιδιωτικό χώρο κερδίζουν από διπλάσια έως και δέκα φορές πάνω από τον μισθό τους».
Οσο για το πολιτικό προσωπικό, όπως κατήγγειλε, είναι το πιο χαμηλόμισθο στο Δημόσιο και γι' αυτό οι περισσότερες προκηρύξεις ΑΣΕΠ βγαίνουν άγονες. Δηλωτικό αυτού είναι πως το 2010 στο 401 εργάζονταν περίπου 350 άτομα, ενώ σήμερα, με τις τελευταίες μάλιστα προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, μόλις 83!
Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση δαπανών για τη δημόσια Υγεία, ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει τα νοσοκομεία, καθώς οι προτεραιότητές του είναι οι ιδιώτες πάροχοι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα καθημερινά τους έξοδα.
«Οι υπηρεσίες Υγείας δεν μπορούν να εξετάζονται υπό το πρίσμα της κερδοφορίας. Η Υγεία είναι αγαθό, πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να παρέχεται δωρεάν. Το δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" παραμένει πάντα επίκαιρο!», τόνισε κλείνοντας.
«Εκπροσωπώντας τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για ακόμα μια χρόνια, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών βρισκόμαστε σ' αυτόν τον χώρο, στον οποίο πέρα από συναδέλφους όλων των κλάδων βλέπουμε ανθρώπους που στα όσα χρόνια λειτουργεί η Ομοσπονδία μας ήταν δίπλα μας. Αναφερόμαστε στα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως στελέχη του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι άνθρωποι του Κόμματος βρέθηκαν δίπλα μας, μας στήριξαν και μας βοήθησαν», σημείωσε ο Κ. Κυράνης.
Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που κατάφερε να βοηθήσει την Ομοσπονδία και να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες της και το κάλεσε να συνεχίσει να στηρίζει τους λιμενικούς που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα στις θάλασσες διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Μεταναστευτικό είναι σε έξαρση. «Να κρατήσουμε την εικόνα των συναδέλφων που έχουν σώσει γυναίκες, μικρά παιδιά και αβοήθητους ανθρώπους, αυτό είναι το Λιμενικό, αυτούς εκπροσωπούμε κι αυτούς στηρίζουμε», κατέληξε.
«Εδώ και πολλά χρόνια, όλοι μας βιώνουμε δύσκολες μέρες σκληρής ταξικής πολιτικής λιτότητας. Ολα ιδιωτικοποιούνται: Η μόρφωση, η Εκπαίδευση, η Υγεία, η περίθαλψη, η Κοινωνική Πρόνοια (...) Οι τεράστιες δαπάνες για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς αφαιρούν πόρους από τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες και καθηλώνουν τις συντάξεις μας. Οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις κι εμείς οι απόστρατοι δεν έχουμε καμιά διαφορά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Εχουμε υποστεί άγριο τσεκούρωμα των μισθών και των συντάξεών μας και βιώνουμε την ακρίβεια όπως κι ο υπόλοιπος λαός», σημείωσε ο Σ. Θεοδωρής.
Κατήγγειλε ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα, μετά τη στοχοποίησή του στο Μάτι, γίνεται ξανά, από τους κυβερνώντες, ο αποδιοπομπαίος τράγος και στο έγκλημα των Τεμπών», ενώ αυτές τις μέρες «οι πυροσβέστες μας, πριν προλάβουν να ανακάμψουν από την επίπονη αντιπυρική περίοδο, μεταφέρονται προληπτικά στις Κυκλάδες, λόγω των σεισμών κι αναγκάζονται μάλιστα να διαβιούν μέσα σε σκηνές. Πυροσβεστικό Σώμα 4 εποχών, με πάνω από 4.000 οργανικά κενά!».
Και κατέληξε εκφράζοντας συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες και διαβεβαιώνοντας πως οι απόστρατοι θα συνεχίσουν να παλεύουν για ειρήνη, φιλία των λαών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, δωρεάν Υγεία και αναβαθμισμένη Εκπαίδευση.
«Βρισκόμαστε σήμερα μαζί σας εκπροσωπώντας τους άνδρες και τις γυναίκες των ΕΔ που υπηρετούν την πατρίδα με αφοσίωση. Είναι τιμή μας να απευθύνουμε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ που ιστορικά έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την ευημερία της εργατικής τάξης», σημείωσε ο Γ. Κυριακάκης, προσθέτοντας: «Είναι ζωτικής σημασίας για τα πολιτικά κόμματα όπως και για το ΚΚΕ να αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τις ανάγκες των συναδέλφων μας στρατιωτικών και των οικογενειών μας.
Είναι κοινή μας ευθύνη, στο πλαίσιο συνεργασίας, να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα εκείνων που υπερασπίζονται την πατρίδα μας προστατεύονται και ότι η ευημερία τους έχει προτεραιότητα. Οι αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης τις οποίες πρεσβεύει το ΚΚΕ ταυτίζονται με τα ιδανικά που όλοι οι στρατιωτικοί ενστερνίζονται. Ας θυμόμαστε ότι η δύναμη ενός έθνους δεν έγκειται μόνο στη στρατιωτική ισχύ αλλά και στην ευημερία κάθε πολίτη. Σας ευχαριστούμε και προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία για το συλλογικό καλό».
«Οι πυροσβέστες γνωρίζουμε από την εμπειρία μας πως κάθε βάρδια φέρνει τις δικές της προκλήσεις. Στη βάρδια λοιπόν που μας έλαχε στη ροή της Ιστορίας βλέπουμε να πυκνώνουν σύννεφα γύρω μας (...) Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε απαιτείται να καλλιεργήσουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς και να διευρύνουμε τα όρια του άμεσου περίγυρου των ανθρώπων για τους οποίους ενδιαφερόμαστε και δρούμε», σημείωσε ο Β. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, από τους πιο καθημερινούς - όπως την αλληλεγγύη στον συνάδελφο που αδικείται ή τις εκλογές που σε λίγες μέρες έχουμε στην Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αττικής, όπου πρέπει να βγει σημαντικά ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών" - μέχρι και τους πιο μεγάλους, η συσπείρωση γύρω από τις συνειδητοποιημένες και υγιείς δυνάμεις, γύρω από το Κομμουνιστικό Κόμμα και τη δράση του, είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση σε όσα ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς, ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, κόντρα στο ευτελές, στο απάνθρωπο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα για όσο έχουμε ο ένας τον άλλον!».
«Οταν χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου και οι πραιτοριανοί επαγρυπνούν στις επάλξεις των αστών, σε ορισμένους ακούγεται παράταιρο το κόμμα της εργατικής τάξης να προσκαλεί σε εκδηλώσεις τα στελέχη των μηχανισμών καταστολής», επισήμανε ο Γ. Παλιούρας, προσθέτοντας: «Το ΚΚΕ έχει τον πολιτικό εξοπλισμό και την εμπειρία: Να αντιπαλεύει το καπιταλιστικό σύστημα και τη νέα του κανονικότητα που είναι οι πόλεμοι. Να αγωνίζεται ενάντια στην καταστολή σε βάρος του λαού. Να καταγγέλλει την πατριδοκαπηλία και τον φασισμό στον χώρο των ένστολων, αλλά και να αντιμετωπίζει ανιστόρητες, αριστερίστικες θέσεις για τους αστυνομικούς. Μας προτείνει τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο των αγώνων μαζί με τον λαό».
«Με αγώνες κατακτάς τις μικρές και μεγάλες συλλογικές νίκες για μια ζωή με αξιοπρέπεια», συνέχισε και συνέχισε: «Ο αστυνομικός "αν θέλει να λέγεται άνθρωπος" πρέπει να κατανοήσει πως δεν αρκεί η λαϊκή του προέλευση. Οσοι διαβήκαμε τον Ρουβίκωνα ξέρουμε πως απαιτείται ταξική συνείδηση και - όποτε χρειαστεί - αποφάσεις, ακόμα και με προσωπικό κόστος. Κάθε τίμιος αστυνομικός να μην καταστέλλει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας».
Εξέφρασε την προσδοκία να πιάσουν το νήμα οι νεότεροι συνάδελφοι και να είναι αυτοί που θα ρηγματώσουν τα τείχη. Ευχαρίστησε, τέλος, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, «που ως φυσητήρες, κρατούν αναμμένη τη φλόγα στο αμόνι των λαϊκών αγώνων».
«Ο ιδρώτας, το αίμα των στρατιωτικών δεν ξοδεύονται για την πατρίδα, για τον λαό αλλά για τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα, το ίδιο και τα χρήματα που στερούνται η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ξοδεύονται για τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που τα παιδιά τους ούτε στο τρένο των Τεμπών ανέβηκαν ούτε στο λεωφορείο της Λιβύης», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Β. Τσαπρούνης.
«Δεν είναι δικά μας τα πολεμικά σχέδια που καταστρώνονται σε ξένες πρωτεύουσες, δεν είναι δικοί μας οι εχθροί που κάποιοι αποφασίζουν ότι πρέπει να αποκτήσουμε», επισήμανε, είναι «όμως δικές μας οι φρεγάτες που περιπολούν σε θάλασσες που δεν μας αφορούν, δικά μας και τα οπλικά συστήματα που προστατεύουν πετρελαιοπηγές άλλων, δικά μας τα στρατόπεδα, τα πεδία βολής, οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια που φορτώνουν και ξεφορτώνουν ξένα πολεμοφόδια, σπίτι μας η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα που εν δυνάμει στοχοποιούνται. Κανείς δεν μας ρώτησε για όλα αυτά γιατί μας θεωρούν δεδομένους και αναλώσιμους, αλλά και χωρίς να μας ρωτούν εμείς θα απαντάμε. Με αυτές τις σκέψεις που είναι των πολλών σκέψεις, σας ευχαριστώ, καλή δύναμη, καλούς αγώνες, θα τα καταφέρουμε».
«Μόλις πριν από 5 μέρες στην πλατεία Κοτζιά σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο οι συνταξιούχοι ύψωσαν ανάστημα απέναντι σε μια πολιτική που απομυζά τη ζωή τους (...) Εκεί ήταν και απόστρατοι και, θα μου πείτε, είναι αυτή είδηση; Οχι. Είδηση είναι ότι για πρώτη φορά οι απόστρατοι ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά κι αυτό είναι ελπιδοφόρο, το κίνημα φουντώνει, απεργίες, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις... Εκεί κι εμείς. Καθημερινά και όλο και περισσότεροι ενισχύουν το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής», τόνισε ο Αν. Τσουκαράκης, και συνέχισε: «Εμείς, ως απόστρατοι, δυναμώνουμε τις Ενώσεις που φτιάξαμε εδώ στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Κρήτη, σύντομα σε όλη την Ελλάδα.
Σε ένα απ' τα βαγόνια του τρένου της αμφισβήτησης που τρέχει απέναντι σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική για να συγκρουστεί μαζί της και να την ανατρέψει θα ανέβουν και οι απόστρατοι (...) Τη δύναμη την έχει ο λαός μας και οι απόστρατοι θα είναι μαζί του.
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Γράψτε καλά στις ατζέντες σας και στο σκληρό σας δίσκο, 28/2, 11 π.μ. Σύνταγμα, όλοι οι απόστρατοι εκεί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη».