ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ο «Μανόλο» των αιθέρων

Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ για τον Καραλή | Σημαντικές επιδόσεις άφησαν το στίγμα τους στη φετινή διοργάνωση

Τρίτη 25 Φλεβάρη 2025

Eurokinissi

Η ιστορική επίδοση του Εμμανουήλ Καραλή σημάδεψε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Με τον Εμμανουήλ Καραλή να αναδεικνύεται σε πρόσωπο των αγώνων, κάνοντας σπουδαίο και ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, τον Μίλτο Τεντόγλου να συνεχίζει την εγχώρια κυριαρχία του στο μήκος, και με πολλές σπουδαίες επιδόσεις από τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες, πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ. Η διοργάνωση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους θεατές και τις δυο μέρες, για μία ακόμα χρονιά.

Μόνιμα ψηλά

Συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις του ο Καραλής έγραψε Ιστορία με πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, 6,01 μ., που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στο αγώνισμα στη χώρα μας, είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό στίβο. Στον ίδιο αγώνα, μάλιστα, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης κατάφερε να σπάσει δυο φορές το ρεκόρ κλειστού, καθώς είχε προηγηθεί και άλμα του στα 5,95 μ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Καραλής βελτιώνει το συγκεκριμένο ρεκόρ στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς είχαν προηγηθεί τα 5,90 μ. στην Καέν (31/1), τα 5,92 μ. στο Λοτζ (8/2) και τα 5,94 μ. στο Βερολίνο (14/2). O Ελληνας πρωταθλητής δοκίμασε και στα 6,08 μ., χωρίς επιτυχία. Τη 2η θέση στο επί κοντώ πήρε ο Γιάννης Ρίζος με 5,95 μ. και την 3η ο Πέτρος Χατζίου με 5,25 μ.

Κι άλλη πρωτιά για τον Τεντόγλου

Στο μήκος, ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου έμεινε μεν στα χαμηλά σε σχέση με τις δυνατότητές του, εντούτοις συνέχισε την κυριαρχία του στη διοργάνωση, φτάνοντας στην 7η συνεχόμενη πανελλήνια νίκη του. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ως καλύτερο άλμα τα 7,92 μ., που το πέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια και υπήρξε αρκετό ώστε να του δώσει την πρωτιά. Ας σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 36 συνεχόμενους αγώνες και το 2022 που ο σπουδαίος αθλητής μένει κάτω από τα 8 μ., έχοντας ως καλύτερη φετινή επίδοση τα 8,05 μ. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,41 μ. και την 3η ο Αλέξης Αργυρόπουλος με 7,31 μ.

Ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις

Οι σημαντικές επιδόσεις και οι σπουδαίες εμφανίσεις από αρκετούς αθλητές άφησαν το δικό τους στίγμα στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ξεχώρισε αυτή της Χριστίνας Παπαδοπούλου στα 5.000 μ. βάδην, όπου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 22.08.70. Τη δική του ιστορία στην διοργάνωση συνέχισε να γράφει ο Δημήτρης Τσιάμης, που πρώτευσε στο τριπλούν με 16,09 μ., φτάνοντας στη 19η νίκη του από το 2001. Στα σπριντ, στα 60 μ. η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με 7.27 και ο Θοδωρής Βροντινός με 6.70 πήραν τις πρωτιές σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Η Τατιάνα Γκούσιν νίκησε εύκολα στο ύψος, με άλμα στα 1,83 μ. Αλλαγή φρουράς υπήρξε στη σφαιροβολία των ανδρών, με τον Τάσο Λατιφλάρι, με βολή στα 15,56 μ., να παίρνει την πρωτιά από τον Οδυσσέα Μουζενίδ (2ος με 18,40 μ.). Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι αθλητές των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, όπως φανερώνουν τα πανελλήνια ρεκόρ της Ιουλιάννας Ρούσσου στα 800 μ. Κ20, με 2.06.81, και της Ιωάννας Σταματοπούλου στα 3.000 μ. Κ18, με 9.42.27.