ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τελευταίο «αντίο» στον Φ. Κωνσταντινίδη
Τετάρτη 29 Μάη 2002

Το στερνό αντίο έστειλαν προχτές οι Πειραιώτες στον άξιο γιο του Πειραιά, το δικηγόρο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Φάνη Κωνσταντινίδη που κηδεύτηκε, το απόγευμα, από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας Πειραιά. Η παρουσία του πλήθους των απλών ανθρώπων, φίλων και συναγωνιστών και κοινωνικοπολιτικών παραγόντων της πόλης και ευρύτερα, υπογράμμιζε, ακριβώς, το μέγεθος της προσφοράς και της εκτίμησης γι' αυτό, του διακεκριμένου δικηγόρου Φάνη Κωνσταντινίδη, τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά με ιδιαίτερη προσφορά και στο φιλειρηνικό κίνημα.

Το νεκρό αποχαιρέτηισαν, εκτός από το πλήθος κόσμου, των φίλων και συντρόφων συναγωνιστών του, ανάμεσα στους άλλους και οι: Σπύρος Χαλβατζής μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Σήφης Κωτσαντής Γραμματέας της ΚΟΠ, ο Δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Κώστας Τζατζάνης. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν πολλοί που στα πέτρινα χρόνια ο Φ. Κωνσταντινίδης τους υπερασπίστηκε στα στρατοδικεία - θανατοδικεία.

Αποχαιρετιστήριες ομιλίες έκαναν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά Κ. Ποτελάς, ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Β. Ζαφειρίου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Πειραιά Παναγιώτης Κουβάτσος, ο τέως πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά και σήμερα πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Πειραιά Τάκης Παπανικολάου. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Κώστας Τζατζάνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τη γενικότερη προσφορά του Φ.Κωνσταντινίδη στο λαϊκό κίνημα, την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές (στις φυλακές και τα δικαστήρια). Σημείωσε πως ο λαός του Πειραιά τιμώντας τη δράση του Φ. Κωνσταντινίδη τον εξέλεξε επανειλημμένα δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να σημειώσει την ιδιαίτερη συνεισφορά του εκλιπόντα στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά, συμμετέχοντας στην καλλιτεχνική επιτροπή με πρόεδρο τον ποιητή Ν. Βρεττάκο και κορυφαίους άλλους καλλιτέχνες (Ροντήρη, Κατράκη, Θεοδωράκη) κ.ά.