ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ «Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»
Συνεχίζονται οι προβολές μετά το Πάσχα
Πέμπτη 17 Απρίλη 2025

Από την προβολή στη Νέα Ιωνία
Νέες προβολές και «στάσεις» προστίθενται στο πρόγραμμα για το καινούριο ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, «Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος - 80 χρόνια μετά». Οι προβολές θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα σε δήμους της Αττικής, όλες με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκιμαντέρ έχει αντικείμενο τον χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα διακυβεύματά του και τη σχετική στρατηγική του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Βασίζεται στις σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματος για τη συγκεκριμένη περίοδο, σε μια εποχή στην οποία επιχειρούνται η αναθεώρηση της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η εγκατάλειψη, αρκετές φορές, και της επιστημονικής μεθοδολογίας από απολογητές του καπιταλισμού και του οπορτουνισμού.

Αποσπάσματα αφηγούνται οι ηθοποιοί Δανάη Κατσαμένη και Θέμης Πάνου. Ομιλητές είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας, τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ Αναστάσης Γκίκας, Στρατής Δουνιάς και Βασίλης Μόσχος, και οι συνεργάτες του Τμήματος Φιλιώ Τόλια και Χάρης Ραζάκος.

Ηδη τις προηγούμενες μέρες πλήθος κόσμου παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ, τόσο στην πρώτη προβολή στο «Τριανόν» όσο και σε εκείνες που ακολούθησαν σε Πετρούπολη, Ελευσίνα και Ζωγράφου, ενώ ο πρώτος κύκλος προβολών ολοκληρώθηκε στη Νέα Ιωνία και στον κατάμεστο δημοτικό κινηματογράφο της πόλης «Αστέρας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Χασιώτης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της συγκεκριμένης παραγωγής της ΚΕ του Κόμματος είναι όσοι και όσες αναζητούν την ιστορική αλήθεια, καθώς και απαντήσεις για το τι χρειάζεται να κάνει σήμερα ο λαός απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, να έρθουν σε επαφή με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα και τα πολύτιμα συλλογικά συμπεράσματα που έχει εξαγάγει το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα των προβολών

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

- Παρασκευή 25/4, 20.00, Καλλιθέα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123).

- Παρασκευή 25/4, 20.00, Παλλήνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο - Οινοποιείο Πέτρου (Λεωφόρος Μαραθώνος 117).

- Σάββατο 26/4, 19.30, Πειραιάς, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Κερατσίνι).

- Δευτέρα 28/4, 19.30, Νίκαια, στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

- Σάββατο 10/5, 19.30, Πειραιάς, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ (Καραΐσκου 102, πλατεία Κοραή)

- Κυριακή 11/5, 12.00, Μαρούσι, στον κινηματογράφο «Διάνα» (Περικλέους 14).