ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Κόντρα πρωτοπόρων
Σάββατο 8 Ιούνη 2002

Sportidea

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν κόντρα στους Πολωνούς οι Πορτογάλοι
Στις κόντρες του Δ' Ομίλου είναι στραμμένο το βλέμμα από τους αγώνες της Δευτέρας. Οι ομάδες που έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα των αγώνων τους στη φετινή διοργάνωση, αγωνίζονται σήμερα με στόχο τους βαθμούς που χρειάζονται για τη δύσκολη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των μαχητικών συνδιοργανωτών, Νοτιοκορεατών, με τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και των δύο χαμένων του ίδιου ομίλου, Πορτογαλίας και Πολωνίας.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΗΠΑ

Στο πρώτο παιχνίδι, οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν τους Αμερικανούς. Οι δύο ομάδες είχαν επικρατήσει επί Πολωνίας και Πορτογαλίας αντίστοιχα στην 1η αγωνιστική και τώρα συγκρούονται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντως, η βοήθεια που θα προσφέρουν οι Νοτιοκορεάτες φίλαθλοι στους παίκτες της εθνικής τους αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ

Οι ηττημένοι της πρεμιέρας για τον Ομιλο αυτό, Πορτογαλία και Πολωνία, έχουν στο μυαλό τους μόνο την επικράτηση. Η... παρέα του Φίγκο, μετά την τραγική εμφάνιση απέναντι στις ΗΠΑ, θέλουν να αποδείξουν πως σωστά είναι το φαβορί στην τετράδα αυτή και μία νίκη επί της Πολωνίας θα έχει και ψυχολογική σημασία. Από την άλλη, ο Ολιζαντέμπε και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να κάνουν μια παρόμοια έκπληξη με αυτή των Αμερικανών επί της ομάδας από την Ιβηρική Χερσόνησο.

ΤΥΝΗΣΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Τυνησία «συγκρούεται» με το Βέλγιο. Οι πρώτοι βλέπουν την επικράτηση ως μονόδρομο, ύστερα ειδικά από την ήττα με 2-0 από τη Ρωσία. Για να μην προμηθευτούν τα εισιτήρια της επιστροφής νωρίς, λοιπόν, οι Τυνήσιοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη. Σε παρόμοια θέση με τους αντιπάλους τους είναι και οι Ευρωπαίοι, καθώς έχουν ένα βαθμό (2-2 με την Ιαπωνία).