ΑΓΓΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-0
Κρύο... πιάτο
Σάββατο 8 Ιούνη 2002

Πριν από τέσσερα χρόνια στη Γαλλία γινόταν ο... αποδιοπομπαίος τράγος όπου επάνω του έπεσαν τα βέλη για τον αποκλεισμό της Εθνικής Αγγλίας από τη συνέχεια του τότε Μουντιάλ. Το ανώριμο χτύπημα εκτός φάσης στον αγώνα με την Αργεντινή του επέσυρε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες στο πιο κρίσιμο σημείο. Από χτες, τέσσερα χρόνια μετά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε την... εκδίκηση, ιδιαίτερα από τους εσωτερικούς επικριτές. Με δικό του γκολ στο 43` έστω και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (ανατροπή του Οουεν από τον Ποκετίνο ένα λεπτό νωρίτερα) η Αγγλία επικράτησε της Αργεντινής με 1-0 παίρνοντας έτσι την πρώτη νίκη επί των «Μπιακοτσελέστε» μετά από 36 χρόνια. Παράλληλα, οι τρεις βαθμοί έβγαλαν τη... θηλιά από το λαιμό της ομάδας του Σβεν Γκόραν Ερικσον που πλέον αγγίζει την πρόκριση στους «16» του θεσμού, ιδιαίτερα μετά τη θεωρητικά εύκολη συνέχεια που ακολουθεί (αγώνας με την ήδη αποκλεισμένη Νιγηρία).

Η νίκη της «γηραιάς Αλβιόνας» κρίνεται δίκαιη με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες, καθώς για μια ακόμη φορά οι Αργεντινοί δε φάνηκαν να αποδεικνύουν στην πράξη το χαρακτηρισμό τους σαν φαβορί του τροπαίου. Στηριζόμενοι κύρίως στις ατομικές πρωτοβουλίες, τους έλειψε η φαντασία επιθετικά. Ομως κάποιες προσπάθειές τους, τόσο στο Α' μέρος (κεφαλιά του Γκονζάλες) όσο και των Αϊμαρ (74') Ποκετίνο (76') εξουδετέρωσε ο Σίμαν.

Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Ερικσον είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού τουλάχιστον μέχρι το 60'. Στο πρώτο μέρος με τον Οουεν να είναι σε κέφια, εκτός της ανατροπής είχε και δοκάρι στο 24', όταν ο επιθετικός της Λίβερπουλ πέρασε την άμυνα των Αργεντινών. Ο ίδιος παίκτης στις αρχές της επανάληψης έχασε μια ακόμα κλασική ευκαιρία (48') όπως και ο Μπέκαμ (55') και Σέριγχαμ (58').

Sportidea

Ο σκόρερ και ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας χτες πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Αργεντινής
Ο Ιταλός διαιτητής Πιερλουίτζι Κολίνα χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπατιστούτα, Α. Κόουλ, Χέσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καβαλέρο, Σορίν, Ποκετίνο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μπατιστούτα (60' Κρέσπο), Ορτέγκα, Βερόν (46' Αϊμαρ), Πλασέντε, Σιμεόνε, Κίλι Γκονζάλες (64' Λόπεζ).

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Μιλς, Α. Κόουλ, Φέρντιναντ, Κάμπελ, Μπέκαμ, Σκόουλς, Οουεν (80' Μπριτζ), Χέσκι (56' Σέριγχαμ), Χάργκριβς (19' Σινκλέρ), Μπατ.