Περιμένοντας τη νύχτα
Σάββατο 8 Ιούνη 2002

Η Οντρεϊ Χέμπορν πρωταγωνιστεί στην ταινία «Περίμενε μέχρι να νυχτώσει»
Μια ενδιαφέρουσα αστυνομική ταινία σε σκηνοθεσία Τέρενς Γιανγκ προβάλλεται απόψε από τη ΝΕΤ, «Περίμενε μέχρι να νυχτώσει».

Μια γυναίκα που έχει τυφλωθεί σε ατύχημα, έχει αποκτήσει τα μέσα και την ικανότητα να αυτοεξυπηρετείται. Ο άντρας της μπλέκεται, κατά λάθος, με μία έμπορο ναρκωτικών, η οποία τοποθετεί κρυφά στα υπάρχοντά του μία κούκλα γεμάτη ναρκωτικά. Τρεις κακοποιοί σπεύδουν στο σπίτι, όπου βρίσκεται μόνη η τυφλή, με σκοπό να πάρουν την κούκλα. Το σενάριο της ταινίας έγραψαν ο Ρόμπερτ και η Τζέιν - Χόουαρντ Κάρινγκτον και είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Φρέντερικ Νοτ. Πρωταγωνιστούν: Οντρεϊ Χέμπορν, Αλαν Αρκιν, Ρίτσαρντ Κρένα, Εφρέμ Ζιμπαλίστ Τζ., Σαμάνθα Τζόουνς, Τζακ Γουέστον, κ.ά. (ΝΕΤ, 22.00).

«Ο λαβύρινθος του πάθους», σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Μία μελοδραματική κωμωδία με πρωταγωνιστές μία τραγουδίστρια, τη Σεξίλια, που αν και ερωτευμένη με τον πατέρα της, έλκεται από τον Ρίτσα, ισλαμιστή τρομοκράτη! Στο παιχνίδι μπαίνουν Αραβες τρομοκράτες, αλλά και η Τοράγια, η θεία του Ρίτσα, που ρίχνεται στον ανιψιό της. Είναι απολαυστικός ο τρόπος που διασταυρώνονται οι ζωές, οι τυχαίες συναντήσεις, και πολύ χιούμορ που πηγάζει μέσα από τις πιο παράξενες ακραίες σατιρικές καταστάσεις. Οι ίσως δυσάρεστες ή αποκρουστικές καταστάσεις παρουσιάζονται με έναν τόσο περίεργο και τρυφερό τρόπο, που οτιδήποτε κι αν κάνουν οι χαρακτήρες της ταινίας, ο θεατής τούς αγαπάει όλο και περισσότερο. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αλμοδοβάρ και την πρώτη της συνεργασίας του με τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σεσίλια Ροθ, Ιμανολ Αριας, Χέλγκα Λάιν, Φερνάντο Βιβάνκο, Μάρτα Φερναντέζ Μούρο (ΕΤ-3, 00.20).

«Αγάπα με ή άφησέ με», σε σκηνοθεσία Τσαρλς Βίντορ.

Στα λαμπερά ρομαντικά χρόνια του '20 γεννιέται η τζαζ και η όμορφη ταλαντούχα Ρουθ Ιτινγκ ξεκινάει την καριέρα της σε ένα χορευτικό κέντρο. Η προσωπικότητά της αιχμαλωτίζει την καρδιά του Μάρτι Σνάιντερ, ενός δραστήριου διαφημιστή, ο οποίος την πείθει ότι τον χρειάζεται για μάνατζερ. Η Ρουθ κάτω από τις οδηγίες του, με την ομορφιά και το ταλέντο της, γίνεται η αγαπημένη του ραδιοφώνου, της δισκογραφίας, των μπαλέτων Ζίγκφριντ Φόλις και τελικά του Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστούν: Ντόρις Ντέι, Τζέιμς Κάγκνεϊ, Κάμερον Μίτσελ, Ρόμπερτ Κιθ, κ.ά. (ΝΕΤ, 00.15).