ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στηρίζουμε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές

Κάλεσμα της Οργάνωσης για υπερψήφιση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Τρίτη 11 Ιούνη 2002

Τη στήριξή τους στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» δηλώνουν οι Οργανώσεις Α' Αθήνας της ΚΝΕ και απευθύνονται σε κάθε νέο, μαθητή, σπουδαστή, άνεργο, εργαζόμενο καλώντας τον να στηρίξει υποψήφιους αγωνιστές που βρίσκονται στο πλευρό της νεολαίας και να πει όχι στους συνδυασμούς της συναίνεσης - υποταγής.

Ηδη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ κυκλοφορούν μια δίφυλλη προκήρυξη και οργανώνουν σχετικές εξορμήσεις, ενώ το μήνυμα αυτό θα κυριαρχήσει και στις εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ.

Περιγράφοντας την πραγματικότητα που ζουν οι νέοι Αθηναίοι, η ΚΝΕ τονίζει ότι η ανεργία στη νεολαία φτάνει το 30%, ενώ για τους νέους εργαζόμενους η ανασφάλεια είναι καθεστώς. Η προσφορά της Δημοτικής Αρχής στον πολιτισμό δεν πάει παραπέρα από το Μέγαρο Μουσικής (με προγράμματα οικονομικά απλησίαστα για τη νεολαία) ενώ τα πολιτιστικά προγράμματα στις γειτονιές, είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η διαιώνιση της διπλοβάρδιας και των σχολίων - κλουβιών, φέρουν και τη σφραγίδα του Δήμου, ενώ η προσφορά στον αθλητισμό αρχίζει και τελειώνει με την εταιρία «Αθήνα 2004» και οι χώροι άθλησης είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα «να πληρώνουμε 2 - 3 χιλ. δρχ. για έναν αγώνα ποδοσφαίρου».

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες, αφού, όπως τονίζει στην προκήρυξή της η ΚΝΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούν το Δήμο Αθήνας σαν έναν κρίκο που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική τους και ο ΣΥΝ (που στις προηγούμενες εκλογές στήριξε το ΠΑΣΟΚ με κοινό συνδυασμό) συγκροτεί ψηφοδέλτιο έχοντας το ίδιο πρόγραμμα συναίνεσης με την αντιλαϊκή πολιτική στα βασικά πολιτικά ζητήματα.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της Αθήνας που πλήττεται περισσότερο από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική: