49ο ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
O συνήθης ύποπτος

Ο Μακ Ρέι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο νικητής του αγώνα

Τρίτη 18 Ιούνη 2002

Sportidea

Ο Μακ Ρέι επί το έργον
Για τρίτη συνεχόμενη φορά και πέμπτη συνολικά, ο Κόλιν Μακ Ρέι κατέκτησε την πρώτη θέση στο 49ο Ράλι Ακρόπολις. Ο Σκοτσέζος οδηγός της Φορντ (Φόκους), μπορεί να πει κανείς ότι έχει συνδέσει το όνομά του με το μοναδικό ελληνικό αγώνα που έχει ενταχθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς έχει καταφέρει να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Το 1996 και το 1998 με το Σουμπαρού Ιμπρέζα και από το 2000 έως και το 2002 με το Φόκους.

Η μεγάλη διαφορά που είχε από τον Μάρκους Γκρόνχολμ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με Πεζό 206 (24.5''), έδωσε μια διαφορετική νότα στην επικράτησή του. Παράλληλα, έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του καθώς η Πεζό έχει κατακτήσει τις περισσότερες πρωτιές στα προηγούμενα ραλί. Τρίτος τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ, με Φορντ Φόκους ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Ροβάνπερα (Πεζό), Σόλμπεργκ (Σουμπαρού) και Μάρτιν (Φορντ).

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες οδηγούς, καλύτερος στο Ακρόπολις ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου (Φορντ Φόκους) που πήρε την 15η θέση. Αντίθετα, ο Αρης Βωβός με το ίδιο αυτοκίνητο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της 3ης ειδικής της τρίτης μέρας.

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Γκρόνχολμ προηγείται με 37 βαθμούς και ακολουθούν οι Σάινθ 23β. και Πανιζί 20β. Από την άλλη, στους κατασκευαστές, η Πεζό εξακολουθεί να είναι πρώτη με 77 βαθμούς έναντι 55β. της Φορντ και 35β. της Σουμπαρού.

Μετά το τέλος της δοκιμασίας που ονομάζεται Ράλι Ακρόπολις, ο Μακ Ρέι τόνισε: «Εχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία μας νίκη. Ομως σήμερα κερδίσαμε για 3η συνεχή φορά το Ακρόπολις, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως το Φόκους είναι ανθεκτικό. Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, αλλά βελτιώνουμε συνεχώς το αυτοκίνητο και νομίζω πως θα είμαστε πολύ δυνατοί στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος. Πιστεύω με αυτή τη νίκη θα ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας για το Πρωτάθλημα».

Στην αντίπερα όχθη, ο δεύτερος του αγώνα και πρώτος της γενικής βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Μάρκους Γκρόνχολμ, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της μέρας, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε πως δεν είχαμε πολλές ελπίδες να πιάσουμε τον Κόλιν. Ετσι, στο τέλος πήγαμε απλά γρήγορα, χωρίς να ρισκάρουμε».

Το επόμενο ραντεβού των οδηγών είναι στις 19 Ιούλη στην Κένυα για το Ράλι Σαφάρι.