ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Επιστρατεύουν υπουργικά ρουσφέτια και μεθόδους εξαγοράς

Να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να στηρίξουν την «Αγωνιστική Κίνηση» καλεί τους Ηρακλειώτες ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Ορφανός

Πέμπτη 20 Ιούνη 2002

Ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου
Επανάληψη, απλώς, της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με αυτήν που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα στον ΠΑΣΟΚοκρατούμενο δήμο είναι το «όραμα» του εν ενεργεία υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Κουράκη, που επιστρατεύτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Κρήτης. Αυτό επισήμανε, χτες, ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου» (ΑΚΔΗ), σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κυβερνητικού υποψηφίου και καλώντας τους δημότες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να στηρίξουν την ΑΚΔΗ ως μόνη απάντηση στον κατήφορο των κυβερνητικών αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Ορφανός σημείωσε πως το «όραμα» της διακήρυξης του Γιάννη Κουράκη είναι επανάληψη της ίδιας πολιτικής με αυτή που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Ενα όραμα που για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις μικρές επιχειρήσεις σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να σφίξουν ακόμα παραπέρα το ζωνάρι και να κλείσουν το στόμα. Γνωρίζοντας λοιπόν ο κ. Κουράκης και η κυβέρνηση ότι οι εκκλήσεις τους δε θα βρουν ανταπόκριση από τους δημότες και θέλοντας κομματική νίκη, στηρίζονται κύρια στη χρησιμοποίηση των χρηματοδοτήσεων του δημοσίου - δηλαδή των χρημάτων των φορολογουμένων - με σκανδαλώδη τρόπο.

Αυτές τις μεθόδους ρουσφετιού και εξαγοράς, σημείωσε ο Στέλιος Ορφανός, δεν τις καταγγέλλουμε για να αποδείξουμε την κυβερνητική παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση ή τις δηλώσεις υποκρισίας ότι, δήθεν, στις εκλογές ο ψηφοφόρος θα κρίνει «ελεύθερα» και αβίαστα. Απευθυνόμαστε στους δημότες για να βγάλουν κάποια διαφορετικά συμπεράσματα. Κλείνοντας την ομιλία του ο Στέλιος Ορφανός, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης και ενίσχυσης με κάθε τρόπο του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Κίνησης», με υποψήφιο τον ίδιο, σαν τη μόνη απάντηση στα σχέδια του κατεστημένου που εμποδίζει με κάθε τρόπο την πόλη να πάει μπροστά, σαν τη μόνη απάντηση στον κατήφορο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.