«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δίπλα στους αγώνες εκπαιδευτικών και σπουδαστών

Στο ΤΕΙ Αθήνας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλος

Πέμπτη 20 Ιούνη 2002

Οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, οι ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις, οι μεγάλες απουσίες υλικοτεχνικής και εργαστηριακής στήριξης των σπουδών είναι μόνο μερικά από τα γιγαντιαία προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ της Αθήνας. Αυτή την εικόνα μετέφεραν χτες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και σπουδαστές στον υποψήφιο νομάρχη Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλο, ο οποίος περιόδευσε στο χώρο του ΤΕΙ στο Αιγάλεω, επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Το σπουδαιότερο και κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και τους ίδιους τους φοιτητές είναι η υποβάθμιση των σπουδών, αλλά και των πτυχίων. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ της Αθήνας Δ. Νίνος, στη συνάντηση που είχε με τον Ηλ. Νικολόπουλο, δήλωσε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΤΕΙ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ «είναι μια ταμπέλα» και συμπλήρωσε ότι «πανεπιστήμιο με ταμπέλα δε γίνεται».

Παράλληλα, ο Ηλ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με πολλούς από τους προϊσταμένους των Τμημάτων του ιδρύματος, με μέλη του συλλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού και τον πρόεδρο των εργαζομένων, αλλά και με τους φοιτητές, οι οποίοι του εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΤΕΙ.

Ο Ηλ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη συμπαράσταση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στον αγώνα των σπουδαστών για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, τονίζοντας ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η υποβάθμιση των σπουδών με τη συνεχή μείωση των δαπανών για την παιδεία και τη στήριξη της ιδιωτικής παιδείας. Υπογράμμισε ότι η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» βρέθηκε και πάντα θα είναι κοντά στα προβλήματα της εκπαίδευσης, στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σπουδαστών.

Συγχρόνως, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας κάλεσε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», να συμβάλουν στην ενίσχυση των συνδυασμών της, προκειμένου να αναδειχτεί μια διεκδικητική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία δε θα είναι υποταγμένη στις κυβερνητικές εντολές, αλλά θα αποτελεί αρωγό της θέλησης των εργαζομένων και της νεολαίας για δημόσια δωρεάν παιδεία, στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.