Θεατρικά ταξίδια
Τρίτη 2 Ιούλη 2002

Μιχαλακόπουλος - Γερασιμίδου-Χαλκιάς-Παπακωνσταντίνου, στη «Λυσιστράτη»
Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, έργο κατεξοχήν αντιπολεμικό και πάντα επίκαιρο, παρουσιάζει στις 5 και 6 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Θέατρο «Διαδρομή». Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου. Η μουσική είναι του Βασίλη Δημητρίου, τα σκηνικά - κοστούμια του Απόστολου Βέττα, οι χορογραφίες του Χάρη Μανταφούνη, οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη και η μουσική διδασκαλία της Νανάς Θρασυβουλίδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Λυσιστράτη), Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Κινησίας), Ελένη Γερασιμίδου (Κλεονίκη), Τάσος Χαλκιάς (Πρόβουλος), Θωμαΐς Ανδρούτσου (Μυρρίνη), Γιάννης Θωμάς (Σπαρτιάτης ), κ.ά.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Μιχαλακόπουλος χαρακτηρίζει τη «Λυσιστράτη», ως την «πιο φωτεινή διεκδίκηση της ειρήνης σε όλη την παγκόσμια δραματουργία» και προσθέτει «η διεκδίκηση αυτή από τις γυναίκες φέρει τα χαρακτηριστικά του γλεντιού και γίνεται με όχημα τη στέρηση της ερωτικής απόλαυσης από τους άντρες. Αυτό το χαρακτήρα του γλεντιού και του πανηγυριού θα έχει και η παράσταση που ετοιμάζουμε για τα Επιδαύρια 2002».

Στη συνέχεια, η παράσταση θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της χώρας.

Το έργο είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων που έχει γραφτεί από Ιταλούς δραματουργούς του 16ου, 17ου αι. στο «πνεύμα» της φάρσας και της Κομέντια ντελ άρτε του Μολιέρου και του Γκολντόνι. Η απόδοση του κειμένου είναι του Γιώργου Χατζηδάκη, η σκηνοθεσία της Αννας Σωτρίνη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ανδρομάχης Μοντζολή, η μουσική του Γιάννη Δροσίτη, οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια και οι φωτισμοί του Πωλ Γραμμένου. Παίζουν: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Κυριακίδης, Αντώνης Περπινιάς, Πέτρος Δαμουλής, Ντότυ Πριόνα, Μαρίνα Μπακοπούλου, Γεράσιμος Κίκλης, Μαριλίζα Χρονέα.