ΣΤΙΒΟΣ- «ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2002»
«Απογειώθηκαν» Ξάνθου, Τσατούμας
Τρίτη 16 Ιούλη 2002

Sportidea

Εντυπωσιακή επιστροφή έκανε στην Πάτρα η Νίκη Ξάνθου
To μήκος ήταν το αγώνισμα που έκλεψε την παράσταση στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Τοφάλεια 2002» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και έλαμψαν οι παρουσίες της Νίκης Ξάνθου και του Λούη Τσατούμα.

Η Νίκη Ξάνθου έκανε μια δυναμική επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από 45 ημέρες αποχής και κυριάρχησε στο αγώνισμά της και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 6.85 μέτρα, κάτι που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη φετινή ευρωπαϊκή επίδοση και την έκτη στον κόσμο.

Σαφώς ικανοποιημένη εμφανίστηκε, από την επιστροφή της, η Νίκη Ξάνθου σε δηλώσεις της, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τον άμεσο στόχο της: «Είναι μία αρκετά καλή επίδοση. Την περίμενα. Είχα κάποιες συσπάσεις στους ραχιαίους και για αυτό το λόγο δεν πραγματοποίησα και τις έξι προσπάθειες. Ερχομαι από προετοιμασία, είμαι κουρασμένη και τα 6.85μ. είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα. Πιστεύω ότι από την Καλαμαριά θα αρχίσω να κάνω άλματα πάνω από τα 7 μέτρα, τα οποία δίνουν μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις».

Συναρπαστικό όμως ήταν και το αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, όπου είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Λούης Τσατούμας πήρε την πρώτη θέση πραγματοποιώντας άλμα στα 8.17 μέτρα, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Στο ίδιο αγώνισμα, τρίτος ήρθε ο Τάσος Μακρυνικόλας με άλμα στα 7.85μ.

Κατά τ' αλλά, στη σφύρα η Πόπη Ουζούνη κατέλαβε την πρώτη θέση, με βολή στα 17.57μ., αφήνοντας δεύτερη την Ειρήνη Τερζόγλου με 17.00μ. Ο Στέλιος Δημότσιος έδειξε σταθερότητα στην απόδοσή του και ήταν δεύτερος στα 400μ με χρόνο 46.25, ενώ στη δισκοβολία ο Στέφανος Κώνστας ήταν τρίτος με 59.91.

Στο τριπλούν η Ειρήνη Δημητράκη πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 13.19μ. και κατατάχτηκε δεύτερη, ενώ τρίτη ήταν η Δήμητρα Μάρκου με 13.00μ.

Από τις διεθνείς συμμετοχές ξεχώρισαν στα 100μ. ο Νιγηριανός Ουκένα Εμεντόλου που πρώτευσε με 10.25, ενώ στα 800μ. επικράτησε ο Μίκαελ Ρότιχ από την Κένυα με 1.45.77. Στη σφαιροβολία, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ρουμάνος Γκεόργκι Γκούσετ με βολή στα 20.29μ.,

Στα 100μ. γυναικών η Ναταλία Σοφρονίκοβα από τη Λευκορωσία ήρθε πρώτη με 11.39, ενώ στα 200μ. πρώτευσε η Κίδονι Μάδερσι από τα Νησιά Κάιμαν με 23.18.