Η ΓΙΟΡΤΗ
Παρασκευή 19 Ιούλη 2002

Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η γιορτή της χαμέρπειας στη χώρα μας. Μετά την επιτυχία των ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών, καθημερινά πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στη γιορτή της χαμέρπειας των πολιτών που θέλουν να γίνουν εθελοντές χαφιέδες. Η πρόεδρος της γιορτής της χαμέρπειας κ. Μαρία Δαμανάκη δηλώνει ευχαριστημένη με τις δηλώσεις. Δεν παραλείπει να εμφανίζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές με κεντρικό θέμα την τρομοκατία και να κατακεραυνώνει όλους εκείνους που τολμούν να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και καταπάτηση βασικών άρθρων του Συντάγματος. Η Μαρία Δαμανάκη δεν επιλέχθηκε τυχαία για πρόεδρος της γιορτής της χαμέρπειας: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει συχνά διασύρει τη γενιά του Πολυτεχνείου και εξαπατήσει την Αριστερά κατ' εξακολούθησιν, ενώ ήταν υπέρ των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν.

Γραμματέας της γιορτής της χαμέρπειας είναι ο ανεκδιήγητος δημοσιογράφος κ. Ευαγγελάτος. Στο κανάλι που διευθύνει έχουν δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο όπου οι πολίτες χαφιέδες μπορούν να πουλήσουν ή να χαρίσουν - για το καλό βεβαίως της πατρίδας μας - από αναλύσεις ούρων και αίματος, γενικές εξετάσεις, αξονικές τομογραφίες, φωτογραφίες, από τον καιρό που ήταν μωρά μέχρι σήμερα, όλων εκείνων που θεωρούν ύποπτους για τρομοκρατία. Επίσης ειδικές τιμές έχουν καθοριστεί για το κάρφωμα των πατεράδων και μανάδων. Χάρη στη Σκότλαντ Γιαρντ και το Εφ Μπι Αϊ, όλοι είναι ύποπτοι.

Η γιορτή της χαμέρπειας, λόγω του δημοκρατικού χαρακτήρα της, έχει και φυλλάδιο καταγγελιών. Αυτό το συμπλήρωσε πρώτος ο γνωστός διανοούμενος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, καταγγέλλοντας τη χαφιεδολογία μέσω των εφημερίδων, που απλώνεται με μεγάλη ταχύτητα παντού με το άλλοθι της τρομοκρατίας. Εχει δίκιο ο Τσουκαλάς. Γι' αυτό θα πρέπει να ντρέπεται, επειδή τότε που φωτογραφιζόταν χαρούμενος στο διαμέρισμα του κολλητού του, Σημίτη, όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός, γνώριζε την κατάσταση που θα ερχόταν. Αν δε γνώριζε, ας κάψει τα βιβλία του. Ο Σημίτης και οι φίλοι του διανοούμενοι διαμορφώσανε αυτή την κατάντια που βγαίνεις ξετσίπωτα και καταγγέλλεις, Τσουκαλά. Ο πολίτης έγινε χαφιές επί των ημερών σας κι αυτό δε θα το ξεχάσουμε ποτέ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ