Τα... μυθιστορηματικά
Τετάρτη 24 Ιούλη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ αυτή η υπόθεση της «εξάρθρωσης» της «17 Νοέμβρη» θα κάνει κι ένα... καλό: Οδηγεί και πάλι τον κόσμο στην ανάγνωση! Γιατί βέβαια το προανακριτικό υλικό που δημοσιεύεται στον χθεσινό Τύπο φτάνει και περισσεύει για να διαβάζει κανείς ένα μήνα και βλέπουμε.

Τέρμα στα μυθιστορήματα, πλέον, στην ακροθαλασσιά. Αλλάζουν τα σλόγκαν του καλοκαιριού: «Με τις απολογίες στις παραλίες», «Πλάι στο κύμα, με τον Κουφοντίνα».

Αλλωστε, για την τακτική της ελληνικής αστυνομίας, τι άλλο να πούμε πια. Εχουμε φτάσει στο σημείο να παραδίδονται οι ύποπτοι μόνοι τους. Αυτοματοποιήθηκε και με το παραπάνω το όλο σύστημα.

Πάντως επί της ευκαιρίας, ρίξτε και μια ματιά στη σχετική βιβλιογραφία όπου μας παραπέμπουν τα δημοσιεύματα, όπως το «εγχειρίδιο του αντάρτη πόλεων». Εκεί αναφέρεται ότι βασικές αρχές είναι οι εξής: «Συλλογή πληροφοριών. Παρατήρηση. Εξερεύνηση του τόπου δράσης. Σπουδή και χρονομέτρηση των διαδρομών. Χαρτογράφηση.»!

Μπορεί τα παραπάνω να μη σας χρειαστούν για την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών. Πλην όμως την ίδια μεθοδολογία πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν θέλει να βρει θέση «πάρκινγκ» στο Παγκράτι ή στην Κυψέλη.

ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑ το κατακαλόκαιρο και τον τρομολαγνικό χαμό, μας προέκυψε ξανά ένας Λαλιώτης με τη γνωστή ιστορία περί «Μάγιο Ινβέστμεντ Κορπορέισον». Φαίνεται, πως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θεωρεί κατάλληλη την περίοδο για συναυλίες «σκληρού ροκ».

Μόνο που είναι κάπως υποκριτικό να μας ταλαιπωρεί με την υπόθεση τέτοιων παράκτιων εταιριών - όπως λέγονται - όταν η κυβέρνησή του συνεχίζει να ανέχεται την ύπαρξή τους και να τη χρησιμοποιεί μάλιστα και ως άλλοθι πολλές φορές προκειμένου να διατηρηθεί η «κάλυψη» των κάθε λογής «διαπλεκόμενων». Οπότε ας μην κουράζεται περισσότερο.



Παπαγεωργίου Βασίλης