Οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Χρ. Λαζαρίδη
Τρίτη 30 Ιούλη 2002

Σύντροφοι και συναγωνιστές, φίλοι και βεβαίως συγγενείς αποχαιρέτησαν το περασμένο Σάββατο στο τελευταίο του ταξίδι τον Χρήστο Λαζαρίδη, μέλος του ΚΚΕ και επί σειρά ετών δημοτικό και νομαρχιακό σύμβουλο Ταύρου και Αθήνας, αντίστοιχα, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή και κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο, στο Γ` Νεκροταφείο.

Στην κηδεία του Χρ. Λαζαρίδη βρέθηκαν, απευθύνοντάς του το τελευταίο «αντίο», ο Σπ. Χαλβατζής μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», οι Χριστίνα Τσεντούρου, Μ. Κατσιανάκος και Π. Σοφός μέλη της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου, της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης κ.ά.

Ο Χρ. Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, σπούδασε ιατρική στη Γαλλία και συνδέθηκε νεαρός με τα ιδανικά του αριστερού και του προοδευτικού κινήματος. Από το 1975 ήταν μέλος του ΚΚΕ και από τότε εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ταύρου. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολλά πόστα. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ προσέφερε και στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Δραστηριοποιήθηκε, επίσης, στο φιλειρηνικό κίνημα.

Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Χ. Λαζαρίδη εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, της Γραμματείας της οποίας ήταν μέλος. Με ανακοίνωσή της και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του και τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Χρ. Λαζαρίδης διακρινόταν για το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητά του. «Για πολλές δεκαετίες -σημειώνεται- μέλος του ΚΚΕ, πάλεψε μέσα από τις γραμμές του, για να δικαιωθούν οι αγώνες και τα οράματα του λαού μας. Για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, τον κόσμο του σοσιαλισμού».

Στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση «αναδείχτηκε σε ανυποχώρητος και συνεπής αγωνιστής, υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων».

«Οι συναγωνιστές, οι σύντροφοι και συνεργάτες του -καταλήγει η ανακοίνωση- θα τον θυμόμαστε πάντα δραστήριο, ευγενικό, να ενδιαφέρεται με πάθος για θέματα Παιδείας, αθλητισμού, νεολαίας. Θα τον θυμόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη σταθερότητα και τη συνέπειά του έως ότου να δικαιωθούν αυτά για τα οποία αγωνίστηκε μέχρι τέλους».