Τα χορευτικά...
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ δόγμα της η Τουρκία σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ» και δε θεωρεί την Ελλάδα ως τη Νο 1 απειλή, αναπροσαρμόζοντας ανάλογα και την αμυντική στάση της. Βλέπουμε, δηλαδή, τα αποτελέσματα από τα ζεϊμπέκικα του Γιωργάκη;

Δεν έχουμε τίποτε με το δημοφιλές ζεϊμπέκικο, αλλά, πώς να το κάνουμε, είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι μπορεί να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα. Γιατί, βέβαια, στην Κύπρο τα πράγματα παραμένουν ως έχουν (με την ντε φάκτο διχοτόμηση μέσω ΕΕ προ των πυλών) και οι κατοχικές στρατιές επίσης παραμένουν στη θέση τους, απ' όσο γνωρίζουμε.

Οσο για τις ΗΠΑ, επίσης στη γνωστή τους θέση βρίσκονται. Πάνω από τα κεφάλια και των δυο λαών, δηλαδή να εκβιάζουν, να διαιτητεύουν και να μπερδεύουν την κατάσταση, πάντοτε προς όφελός τους.

Αρα, λοιπόν, μάλλον σ' αυτές τις περιπτώσεις σημασία δεν έχει ποιος χορεύει και τι, αλλά το ποιος παίζει τη μουσική και σε ποιους ρυθμούς. Αλλωστε, χορευτές είδαμε πολλούς στο παρελθόν, θα δούμε κι άλλους στο μέλλον, ο σκοπός όμως παραμένει ίδιος.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Συμφωνία με την ένωση των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας υπέγραψαν χτες οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προβλέπεται ένα πλαίσιο στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών μέτρων, με στόχο (όπως λένε) την τρομοκρατία. Οπως βλέπετε, η εν λόγω τακτική δεν εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Ασχέτως με το αν υφίστανται «τρομοκρατικές» οργανώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία, οι Αμερικανοί έχουν πλέον το πλαίσιο που ήθελαν και σ' αυτήν τη γωνιά του πλανήτη και να είστε βέβαιοι ότι θα το αξιοποιήσουν. Αλλωστε, για τις ΗΠΑ η έννοια «τρομοκράτης» χωράει ...πολύ κόσμο.

Τελικά, μάλλον καταλήγουμε στο ...πρωτοφανές φαινόμενο ένας ολόκληρος πλανήτης, οι λαοί του, δηλαδή, να τρομοκρατούνται και να πετσοκόβονται τα δικαιώματά τους, στο όνομα της τρομοκρατίας. Πάντα έτσι χρησιμοποιήθηκε και πάντα έτσι θα χρησιμοποιείται αυτή η ιστορία.



Παπαγεωργίου Βασίλης