Παλλαϊκή αντίσταση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας

Προκήρυξη του ΚΚΕ για την υπόθεση «17 Νοέμβρη»

Σάββατο 24 Αυγούστου 2002

Οι θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την «17 Νοέμβρη», πώς η δράση της αξιοποιήθηκε από μια σειρά «κέντρα», τον τρόπο με τον οποίο τη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του δήθεν αντιτρομοκρατικού αγώνα που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και για τα πραγματικά συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει από αυτήν την υπόθεση ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε νέος, περιέχονται σε μια συνοπτική μεν αλλά περιεκτική προκήρυξη που κυκλοφόρησε το Κόμμα. Απευθύνεται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες και επισημαίνει τα εξής:

«H υπόθεση της "17 Νοέμβρη" φέρνει στο νου τα λόγια του πατέρα Μπους, που εκτός από πρόεδρος των ΗΠΑ υπήρξε και αρχηγός της CIA: "Πάντα η CIA φρόντιζε να διεισδύει σε οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ετσι είναι τα πράγματα και με τη "17Ν". Ανήκει στην κατηγορία των μηχανισμών, που είτε κατασκευάστηκαν από μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού, είτε αξιοποιήθηκαν από αυτές στην πορεία. Και αξιοποιήθηκαν, βεβαίως, για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα.

Ετσι, κι αν ακόμη εξαρθρωθούν κάποια παρακλάδια της, ο εγκέφαλος, ο ιθύνων νους της δράσης της θα μείνει στο απυρόβλητο, επειδή δε συμφέρει να αποκαλυφθεί!

Φαίνεται ότι η "17Ν" έφαγε τα ψωμιά της!

Οσες υπηρεσίες είχε να προσφέρει στα αφεντικά της, τις έδωσε. Τώρα, που δεν τους χρειάζεται, ήρθε η ώρα να τη βγάλουν από τη μέση. Ετσι οι μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού εμφανίζονται ως αρχάγγελοι της αντιτρομοκρατικής δράσης! Οι ίδιες, που παίζουν βασικό βιολί στην άσκηση τρομοκρατίας σε βάρος των λαών, οι ίδιες που κατευθύνουν τις οργανώσεις τύπου "17Ν", φόρεσαν τη μάσκα της αθωότητας! Ενώ η κυβέρνηση και η ΝΔ ευχαριστούν τη CIA και τη Σκότλαντ Γιαρντ για τη βοήθεια και τη διεθνή συνεργασία.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες,

Μια σειρά "κέντρων" αξιοποίησαν τη δράση της "17Ν",

Και, βεβαίως, για να εμποδίσουν την ανάπτυξη της πάλης κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού στη συνέχεια.

Οι νόμοι, που ψηφίστηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στρέφονται κατά των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους, των μαθητών που δεν υπακούουν στο εισαγγελικό κνούτο, κατά των ναυτεργατών που αντιπαλεύουν την πολιτική επιστράτευση, κατά όλων των εργατών που αρνούνται ότι οι απεργίες τους είναι παράνομες και καταχρηστικές!

Σε όλα αυτά αποσκοπεί η προσπάθεια να μπει στο ίδιο τσουβάλι η δήθεν επαναστατική δράση της "17Ν" με τη δράση του λαϊκού κινήματος.

Η δράση της "17Ν" είναι προβοκατόρικη και δολοφονική! Η τρομοκρατία είναι εχθρός των εργαζομένων. Ο ρόλος της δεν μπορεί να συγκαλυφτεί κάτω από την κόκκινη σημαία, τον Μαρξ, τον Βελουχιώτη και τον Τσε Γκεβάρα! Πίσω από τη μάσκα αυτή βρίσκεται όλη η βρωμιά των αντιλαϊκών υπηρεσιών!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες,

Ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001, οι λαοί δέχονται πιο ολομέτωπη την επίθεση του ιμπεριαλισμού. Μετά το Αφγανιστάν έρχεται η σειρά να υποστεί ο λαός του Ιράκ τη θηριωδία του ιμπεριαλισμού. Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις χώρες που οι κυβερνήσεις τους συμμετέχουν στον δήθεν αντιτρομοκρατικό αγώνα, όπως και η Ελλάδα, θα χαμηλώσει ακόμη περισσότερο ο πήχης των λαϊκών δικαιωμάτων! Και είναι επόμενο, αφού ο στόχος των κυβερνήσεων δεν είναι η τρομοκρατία αλλά τα λαϊκά κινήματα, προκειμένου:

Η πάλη κατά της τρομοκρατίας είναι συστατικό στοιχείο της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά του ιμπεριαλισμού, που είναι ο υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτης, κατά της κρατικής καταστολής!

Πρέπει να επαγρυπνούμε!

Η όποια εξάρθρωση της "17Ν" δε σημαίνει και εξάλειψη των μηχανισμών τρομοκράτησης του λαού! Πέρα από κρατικούς, που διασυνδέονται και με τον υπόκοσμο, κάποιους άλλους θα φέρουν στη θέση της "17Ν".

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!»