ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πρωταγωνιστές οι αγωνιζόμενοι εργάτες και αγρότες
Τρίτη 27 Αυγούστου 2002

Από την περσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Εντείνεται καθημερινά η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις της αντίστασης, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού, σωματεία και δημοκρατικοί φορείς, ομοσπονδίες αγροτών για τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., με την οποία το λαϊκό κίνημα θα «υποδεχτεί» κατάλληλα την παρουσία του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα γραφεία, στα μαγαζιά, στις συνοικίες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα χωριά δίνεται καθημερινά η μάχη της ενημέρωσης, της αγωνιστικής συσπείρωσης και προετοιμασίας ώστε το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι να οδηγήσουν στην πλατεία ΧΑΝΘ. Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων στους τόπους δουλιάς, με τις οποίες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ φέρνουν το μήνυμα του συλλαλητηρίου στους εργαζόμενους και σφυρηλατούν την αγωνιστική ενότητα και αντίσταση της εργατικής τάξης στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - κεφαλαίου. Κυκλοφόρησε στο μεταξύ η προκήρυξη του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο και χτες κλιμάκια του Μετώπου πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση στην κεντρική αγορά και το κέντρο της πόλης για τη διακίνησή της.

Στην προκήρυξη του ΠΑΜΕ επισημαίνεται: «Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία δε "ΜΑΣΑΜΕ"... Θα δώσουμε τα χέρια, σε μια πορεία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΖΩΗΣ. Θα "υποδεχτούμε" στη Θεσσαλονίκη τον "φερόμενο ως καθοδηγητή" της πολιτικής της καθημερινής τρομοκρατίας, της ανεργίας, της φτώχειας, της κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Θα υποδεχτούμε, τονίζει η προκήρυξη του ΠΑΜΕ, «τον πρωθυπουργό της χώρας. Ομως, στα φετινά εγκαίνια της Εκθεσης Θεσσαλονίκης, πρωταγωνιστής δε θα είναι ο πρωθυπουργός και η ετήσια κοροϊδία των προεκλογικών εξαγγελιών. Πρωταγωνιστές θα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες, που θα "ομολογήσουν" στο φως της μέρας: "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"».

Η προκήρυξη του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει ότι με τη δράση του αυτή ο λαός ανοίγει το δρόμο για τον Ιούνη του 2003. «Στους ίδιους ακριβώς δρόμους αυτής της πόλης θα υποδεχτούμε, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους εργαζόμενους, σε ένα περίπου χρόνο, τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση».

Καλεί τέλος το λαό σε παλλαϊκή αντίσταση τώρα «ενάντια στην τρομοκρατία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, στην τρομοκρατία των τρομονόμων, στην τρομοκρατία της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, των ναρκωτικών, των ιμπεριαλιστικών πολέμων».