ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σφραγίζει το εισιτήριό της
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002

Sportidea

Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης
Η πιο μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ είναι σήμερα στις 21.15 («ΑΛΦΑ»). Η «Ενωση» καλείται να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει με τη νίκη της (3-2) στην Κύπρο απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, για τον 3ο γύρο των προκριματικών, και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κιτρινόμαυροι», μέσα από τα λεγόμενα του τεχνικού τους, Ντούσαν Μπάγεβιτς, δε θα ρισκάρουν αλλά θα παίξουν απλά για να προκριθούν και να μπουν στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, αύριο στις 13.00 στο Μόντε Κάρλο.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν σαφής για το στόχο που έχουν οι παίκτες του στο σημερινό παιχνίδι, ενώ, παράλληλα, ζήτησε να μην υποτιμηθούν οι Κύπριοι λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. «Το σκορ μάς δίνει ελπίδες για να προκριθούμε στους ομίλους. Δε μας δίνει δικαίωμα να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο πιστεύοντας ότι έχουμε ήδη περάσει. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Το παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τον αντίπαλο. Δε θέλουμε να ρισκάρουμε. Δε ζητάμε κάτι περισσότερο από την πρόκριση».

Για το σημαντικό θέμα της ψυχολογίας των «κιτρινόμαυρων» μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ομάδα, απάντησε ξεκάθαρα: «Η ψυχολογία θα έλεγα ότι είναι καλή. Μπορούσε και θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Θα τη φτιάξουμε μόνοι μας...». Οσο για τους έντεκα εκλεκτούς που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι, έχουν ήδη αποφασιστεί από τον Μπάγεβιτς, που είδε και τον Μπορμπόκη, να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού και να προπονείται κανονικά. Τέλος, για την προσέλευση του κόσμου, που δεν είναι η αναμενόμενη, ο Μπάγεβιτς είπε: «Αν η ΑΕΚ είναι αυτή που πρέπει θα έρθει και ο κόσμος. Αν δεν είναι, δε θα έρθει».

Στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ, ο προβληματισμός για τους τραυματισμούς των παικτών του είναι εμφανής για τον τεχνικό της ομάδας, Ευγένιο Γκέραρντ. Ο Ολλανδός προπονητής, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, μίλησε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός σύλλογος ενόψει του σημαντικού σημερινού αγώνα. «Είμαι απογοητευμένος επειδή αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και δε θα μπορέσω να κατεβάσω την 11άδα που θέλω. Και σε αυτό το παιχνίδι δε θα συμπληρώνουμε 18άδα. Στιπάνοβιτς και Ουζουνίδης, που έχουν μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια, δυστυχώς δε θα αγωνιστούν».

Παράλληλα, ελπίζει, όπως τόνισε, να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο καθώς η ομάδα του δεν έχει άγχος, παρά το στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. «Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα καμία ομάδα δεν έχει άγχος και ελπίζω να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».