ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους

Στα γραφεία Ιλισίων της ΕΥΔΑΠ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002

Διαπίστωσαν ότι η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία μιλάει απ'ευθείας στην καρδιά
Μια πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ είχε την ευκαιρία να κάνει ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Αλέκο Βερναρδάκη και Λάμπρο Βλάχο, και άλλα μέλη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, επισκέφτηκε το πρωί τα γραφεία Ιλισίων της εταιρίας. Και οι υπάλληλοι, τόσο ως εργαζόμενοι μιας επιχείρησης που έχει μπει για τα καλά στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης, όσο και ως κάτοικοι της τερατούπολης που λέγεται Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αγωνιστική, διεκδικητική πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Να διαπιστώσουν ότι η παράταξη αυτή μιλάει απ' ευθείας στην καρδιά των εργαζομένων και του λαού, αποτελεί το μοναδικό πόλο αντίστασης ελπίδας και προοπτικής, για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

«Ενα φυσικό και ζωτικό αγαθό όπως είναι το νερό, έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα που αποφέρει τεράστια κέρδη στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θέση της Νομαρχιακή Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι ότι τα φυσικά και κοινωνικά αγαθά πρέπει να παρέχονται από δημόσιες υπηρεσίες και να προσφέρονται δωρεάν στο λαό», τόνισε ο Θ. Παφίλης, εισπράττοντας την επιδοκιμασία των εργαζομένων. «Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση που προωθείται και στην ΕΥΔΑΠ, αφενός θα επιφέρει ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, αφετέρου θα σηματοδοτήσει μια νέα επιβάρυνση για τα λαϊκά εισοδήματα, μέσα σπό την αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και του νερού», υπογράμμισε ο υποψήφιος υπερνομάρχης και οι εργαζόμενοι που ζουν από κοντά το πρόβλημα, αναγνώρισαν την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης. Στο διάλογο που έγινε με τους εργαζομένους, όπως ήταν φυσικό, λόγω και της ιδιαιτερότητας του χώρου, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του νερού, το οποίο βρέθηκε και στην επικαιρότητα, εξαιτίας της συνόδου του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο Θ. Παφίλης χαρακτήρισε «υποκριτικές τις εργασίες της Διάσκεψης που ασχολήθηκαν και με το πρόβλημα του πόσιμου νερού, αφού -όπως τόνισε- εξελίχθηκαν σε έναν πόλεμο μεταξύ πολυεθνικών επιχειρήσεων για το μοίρασμα των υδάτινων πόρων».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά Θ. Παφίλη οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ
Ο Θ. Παφίλης κάλεσε ευθέως τους εργαζομένους στις εκλογές στις 13 του Οκτώβρη «να ψηφίσουν με ταξικά κριτήρια. Να ενισχύσουν το συνδυασμό της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, που όλα αυτά τα χρόνια είναι συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και στους εκφραστές της, που ευνοούν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι «σήμερα δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη και αυτοτελής Αυτοδιοίκηση μέσα στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει γενικότερα αλλαγή συσχετισμών. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, με κατηγορηματικό τρόπο ότι «οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, ούτε και να εναντιωθούν στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, αφού στην ουσία είναι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αμέσως μετά τις εκλογές θα μετατραπούν σε κυβερνητικό υπάλληλο, που θα εφαρμόζει πιστά την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του λαού». Και γι' αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους «να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτές τις δυνάμεις που συναινούν σ' αυτή την πολιτική και να ενισχύσουν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Γιατί το μέτωπο των δυνάμεων εκείνων που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων». Γιατί, «η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία πρέπει να βγει ενισχυμένη από αυτές τις εκλογές, καθώς μετά τις 13 του Οκτώβρη θα είναι ο μοναδικός πόλος αντίστασης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη νέα επιδρομή που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση».