Με τους νέους στην πρώτη γραμμή
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε τα προηγούμενα τρία χρόνια η διοίκηση του Συνδικάτου για να συσπειρώσει τους νέους σε ηλικία οικοδόμους, ώστε να κατευθυνθούν στη γραμμή του αγώνα και της πάλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οπως μας λέει ο Κώστας Ζιώγας, νέος οικοδόμος και μέλος της διοίκησης, μέσα σε όλη τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, που οδηγεί τη νεολαία στο συμβιβασμό, το Συνδικάτο αντιτάσσει ως διέξοδο τον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Είναι από τα λίγα συνδικάτα, σημειώνει, που προσπαθεί και έχει καθημερινό μέλημα να εντάξει όσο γίνεται περισσότερους νέους στις γραμμές του. Στα πλαίσια αυτά έχει στήσει κεντρική επιτροπή νέων, αλλά και επιτροπές σε διάφορα παραρτήματα, με σκοπό να τους εντάξει στην πρωτοπορία του αγώνα. Από την αρχή έχει διαθέσει πολλούς πόρους για πολιτιστικές και άλλες δημιουργικές εκδηλώσεις, προβάλλοντας ένα άλλο πρότυπο ζωής από αυτό που πλασάρεται καθημερινά.

Η προσπάθεια του Συνδικάτου, καταλήγει Κ. Ζιώγας, έχει αποτελέσματα και αυτό εκφράστηκε και με την ανάδειξη πολλών νέων στις εκλογές των παραρτημάτων, αλλά και στις υποψηφιότητες πολλών στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές που έρχονται.