«Κάλλας για πάντα»
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002

Η τελευταία ταινία του κορυφαίου Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι «Κάλλας για πάντα», θα προβληθεί στις 27/9, στον κινηματογράφο «Αττικόν» (είσοδος μόνο με προσκλήσεις), για την ενίσχυση του συλλόγου «Οι Φίλοι του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», το οποίο στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο «Φιξ» (Συγγρού).

Στην προβολή προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ο σκηνοθέτης και ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Τζέρεμι Αϊρονς, ο οποίος θα συμμετάσχει ως αφηγητής στην παράσταση «Καρναβάλι των ζώων» του Σ. Σανς, που θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο. Στην ταινία, την Κάλλας ερμηνεύει η Φανί Αρντάν. Εξάλλου, την ίδια μέρα (29/9, 12 μεσημέρι) ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, θα τιμήσει τον Φράνκο Τζεφιρέλι για την προσφορά του (διά του έργου του) στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι στις 16/9, ημέρα του θανάτου της ντίβας, η οποία πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στη γαλλική πρωτεύουσα και στις 20/9 θα προβληθεί στη Ρώμη, όπου έζησε πολλά χρόνια. Ο κύκλος των συμβολικών αυτών προβολών κλείνει με την Αθήνα.