Αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου
Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν στις 27 Αυγούστου, από το θάνατο της σπουδαίας ερμηνεύτριας του ελληνικού τραγουδιού, Σωτηρίας Μπέλλου. «Η Συμπαράταξη για την Αθήνα», στη μνήμη της αξέχαστης Σωτηρίας Μπέλλου, διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ερμηνεύτρια, που τίμησε με την παρουσία της το ελληνικό τραγούδι, καταθέτοντας αξεπέραστες ερμηνείες. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ», στο Γκάζι (Πειραιώς 100), το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, με μια μεγάλη συναυλία με την Χαρούλα Λαμπράκη, τον Αντώνη Παπαϊωάννου και τηn Χαρούλα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια, που κατέθεσε με τη δωρική φωνή της η Σωτηρία Μπέλλου.

Θα ακουστούν τραγούδια των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Καπλάνη, Γαβριήλ, Καλδάρα, Χατζηχρήστου, Περιστέρη, Ροβερτάκη, Κολοκοτρώνη, Μπακάλη, Μπαγιαντέρα, Βασιλειάδη, Ηλία Ανδριόπουλου, κ.ά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής, ενώ για την Σωτηρία Μπέλλου θα μιλήσει ο Νέαρχος Γεωργιάδης, ο οποίος θα κάνει και μια σύντομη αναφορά στο ρεμπέτικο τραγούδι. Θα προβληθεί ένα μικρό οδοιπορικό από στιγμές της ζωής και του έργου της Σωτηρίας Μπέλλου με στοιχεία από το προσωπικό της αρχείο. Επίσης, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.