ΑΕΚ
«Γλυκόπικρη γεύση»
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002

Sportidea

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
Παρέα με τα... αν και τη «γλυκόπικρη γεύση», βρήκε μια ακόμα επόμενη μέρα αναμέτρησης για το Τσάμπιονς Λιγκ, σχεδόν άπαντες στην ΑΕΚ. Μπορεί βάσει ονομάτων η ισοπαλία απέναντι στη Ρόμα να είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά με δεδομένη την αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων, η ΑΕΚ (ξανα)αδίκησε τον εαυτό της. Οπως στο Βέλγιο έτσι και προχτές οι «κιτρινόμαυροι»... κλότσησαν μεγάλη ευκαιρία για νίκη που ταυτόχρονα θα τους έδινε προβάδισμα στην υπόθεση 2η θέση. Ενδεικτική είναι η αναφορά του Καψή: «Το να πάρεις 0-0 από τη Ρόμα, δεν είναι αποτυχία, αλλά από την άλλη μένει μια πικρή γεύση, αν σκεφτεί κανείς ότι δε θα την ξαναβρούμε σε τέτοια κακή αγωνιστική κατάσταση».

Και στην προκειμένη περίπτωση η επανάληψη, σ' αντίθεση με το γνωστό ρητό, δεν είναι μητέρα της μάθησης αλλά της χαμένης ευκαιρίας. Γιατί, άλλο είναι οι 2 βαθμοί άλλο οι 4 ή 6 που με μια σωστή τελική ενέργεια θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ. Και όσο το αναλογίζονται αυτό οι κυπελλούχοι, σε συνάρτηση με τη συνέχεια, τόσο πικραίνονται. Ισως πάλι να κατανοούν το... βάρος της διοργάνωσης και ότι η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να στοιχίσει... Χαρακτηριστική είναι η αναγνώριση από τον Μπάγεβιτς ότι «είναι ελάχιστες οι ελπίδες πλέον. Είναι δύσκολο να νικήσουμε εκτός έδρας τη Ρεάλ και τη Ρόμα».

Παρ' όλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» δηλώνουν ότι δε θα «καταθέσουν τα όπλα» και ο Καψής δίνει το σύνθημα: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Γιατί να μη βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά, βλέποντας ότι η Ρόμα διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της; Ετσι όπως ήρθε η Ρόμα στην Αθήνα και έφυγε αήττητη, έτσι μπορούμε να πάμε κι εμείς στην Ιταλία και να μη χάσουμε. Μπορεί η ΑΕΚ να προκριθεί, αλλά θα ήταν πιο εύκολο αν είχαμε κερδίσει τη Ρόμα».