«ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ»
Διπλό σκάνδαλο το ξεπούλημα

Οι αγοραστές της εταιρίας γίνονται και τροφοδότες των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνονται από τις ίδιες τις εξελίξεις οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το σκανδαλώδες ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» (ΟΚ), κερδοφόρας θυγατρικής εταιρίας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), καθώς και την άμεση σχέση που έχει αυτό με την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων σχετικά με την τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ελληνογερμανική κοινοπραξία «Εβερεστ» και LGH (θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας «Λουφτχάνσα») - στην οποία η κυβέρνηση εκχώρησε πρόσφατα την ΟΚ - μαζί με τον όμιλο εταιριών Δασκαλαντωνάκη ανέλαβαν την κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας των κεντρικών κτιρίων της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις στη Βουλή τις πολλαπλές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΟΚ. Στην τελευταία Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που υπέβαλαν πρόσφατα (λίγες μόλις μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η «ανάδοχος» κοινοπραξία της ΟΚ) στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Ν. Γκατζής και Σπ. Στριφτάρης, μεταξύ των άλλων, επισήμαιναν επί λέξει: «Σήμερα η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας έχει άμεση και σκανδαλώδη σχέση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων σχετικά με την τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι αυτό, αφού είναι γνωστό και μη αμφισβητήσιμο ότι η ΟΚ εκτός της εξυπηρέτησης αεροσκαφών ("χάντλινγκ") που εκτελεί, είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα, που έχει υποδομή, εξοπλισμό και τεχνογνωσία για παραγωγή δεκάδων χιλιάδων γευμάτων, ποιοτικά ελεγμένων και εγγυημένων με αυστηρά πρότυπα και κανόνες».

Οι ερωτήσεις που απηύθυναν οι δύο βουλευτές του Κόμματος στους υπουργούς Μεταφορών- Επικοινωνιών και Ανάπτυξης ήταν:

Μπορεί οι συναρμόδιοι υπουργοί να μην έχουν απαντήσει ακόμα, για ευνόητους λόγους, ωστόσο οι ίδιες οι εξελίξεις είναι αποκαλυπτικές. Το σκανδαλώδες, ούτως ή άλλως, ξεπούλημα της ΟΚ συνδέεται άμεσα και με την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων όσον αφορά στην τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων.