ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Θα απαντήσουμε στις 13 Οκτώβρη
Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002

«Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συνεχίζεται η φιλολογία των δημοσκοπήσεων σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, όπου εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού ως οι "εκλεκτοί" της κοινής γνώμης. Είναι προφανές ότι στόχος αυτών των δημοσκοπήσεων είναι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης και ο αποπροσανατολισμός».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπ. Χαλβατζής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συνέχισε: «Η 10ετής εμπειρία και πράξη έχει δείξει πολλές φορές ότι η τελική επιλογή των ψηφοφόρων είναι διαφορετική, έως εντελώς αντίθετη, από αυτά τα αποτελέσματα. Το κύριο είναι ότι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται για αποπροσανατολισμό και όχι για να δείξουν την πραγματικότητα. Επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που με βιομηχανία δημοσκοπήσεων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι αφίσες και τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, αλλά επιπλέον, "ρίχνουν" πολλά εκατομμύρια και σε δημοσκοπήσεις. Η Συμπαράταξη για την Αθήνα θεωρεί ότι η καλύτερη δημοσκόπηση θα είναι αυτή της 13ης του Οκτώβρη».