ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002

Ιωάννης Αρβανιτάκης
Φωτ.

Στις 3 Σεπτέμβρη 2002 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Αργιλιά της Μάνης από γονείς φτωχούς. Στα 18 χρόνια του εντάχθηκε στον αγώνα. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - στα τμήματα της Πελοποννήσου. Μετά την Απελευθέρωση για την αντιστασιακή δράση του καταδικάστηκε σε θάνατο. Πολλά χρόνια από τη ζωή του τα πέρασε σε φυλακές και εξορίες (1948-1970).

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για τα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Την Κυριακή, 6 Οκτώβρη, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, στο 3o Νεκροταφείο, στις 10.20 π.μ., θα γίνει το μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι και συντρόφισσές του από την ΚΟΒ «Μαλαγαρδή», συναγωνιστές και συναγωνίστριές του από την Εθνική Αντίσταση - μέλη του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ και άλλοι αγωνιστές προσφέρουν 194 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΝΑΒΑΡΑ, από το Συκούριο Λάρισας, ο οποίος πέθανε έπειτα από ξυλοδαρμό από φασιστικά στοιχεία που του έσπασαν τη σπονδυλική στήλη, ο ανιψιός του Γεώργιος Παναγιώτου προσφέρει στο ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στον ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ: Εξήντα πέντε και περισσότερα χρόνια ζήσαμε μαζί, σύντροφέ μου. Πλάι πλάι στις ευχάριστες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές, στα κυνηγητά από τους χαφιέδες και την Ασφάλεια, τις φυλακές και τις εξορίες.

Δε μετάνιωσα ποτέ και για τίποτα. Δεν είπα κουράστηκα, ούτε και θα το πω ποτέ. Σου λέω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου έμαθες να περπατώ στους δρόμους που χάραξε και χαράζει το ΚΚΕ.

Να είσαι σίγουρος πως μέχρι να 'ρθει η ώρα να ανταμώσουμε και πάλι, θα αγωνίζομαι για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και θα κρατώ τη σημαία του ΚΚΕ, ψηλά.

Στη μνήμη του Ιωάννη Αρβανιτάκη, που στις 29 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που ταξιδεύει στην αιωνιότητα, η σύζυγός του Παναγιώτα και ο γιος του Περικλής προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου νονού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, γιατρού, λογοτέχνη και βραβευμένου λαογράφου, συνεπούς αγωνιστή για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό του, προσφέρω στο Κόμμα του, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, 50 ευρώ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

Χαράλαμπος Πολυμενάκος

* * *

Στη μνήμη του δασκάλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, η κόρη του Φωφώ Κανελλοπούλου - Πιερρουντζάκου προσφέρει 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη των συγκατηγορουμένων μου ΘΕΜΗ ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΥ, οι οποίοι εκτελέστηκαν την περίοδο του εμφύλιου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 25 ευρώ στο ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

Γ. Σιναπλίδης

* * *

Η οικογένεια Γ. Σιναπλίδη προσφέρει 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, στο ΚΚΕ, στη μνήμη του εξαδέλφου τους ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ.

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων, στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Αλεξάνδρα Οικονομάκου - Πλατατζή

Χρήστος Πλατατζής

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, αντιπροέδρου του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ, η οποία πέθανε στις 30 Σεπτέμβρη 2002, και αντί για στεφάνι στον τάφο της, το Παράρτημα Νέας Ιωνίας προσφέρει 60 ευρώ στο ΚΚΕ, για τις εκλογές, μέσω της ΚΟ Mαγνησίας.

* * *

Στη μνήμη της ΖΩΗΣ ΜΑΝΩΛΗ, η οποία πέθανε στις 30 Δεκέμβρη 1986, ο σύζυγός της προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 40 ευρώ.

* * *

Η Ευαγγελία Καρόλου - Ζαμπούνη και ο σύζυγός της Βαγγέλης, προσφέρουν 15 ευρώ στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», μέσω της ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, στη μνήμη του θείου τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ από τον Πλαταμώνα Πιερίας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της συζύγου του ΕΛΕΝΗΣ.