ΑΕΚ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-3
«Ακούμπησε» το... όνειρο
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002

Sportidea

Η στιγμή που ο Μαλάδενης σημειώνει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ
Ορθια απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και ίσως την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε χθες η ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας». Η Ενωση κοίταξε στα ίσια την πλειάδα σπουδαίων παικτών που διαθέτουν οι «Μαδριλένοι» και αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3, ενώ είχε τη νίκη στα χέρια της για ένα μεγάλο διάστημα. Και αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας πολύ καλά στο Α` μέρος κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1, αλλά κάτι η απειρία, κάτι το στιγμιαίο χαλάρωμα της άμυνας σε δυο φάσεις, τους στέρησαν το κάτι παραπάνω. Πάντως αυτό θα μπορούσε να γίνει και εάν ο Νικολαΐδης (τε-α-τετ με τον Καστίγιο) στο ξεκίνημα ή ο Μαλαδένης στο φινάλε (επιπόλαιο πλασάρισμα) είχαν πιο καθαρό μυαλό. Με αυτό το αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο χορό της πρόκρισης, παρά το γεγονός ότι η Ρόμα νίκησε εκτός έδρας την Γκενκ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, χωρίς άγχος και ευτύχησαν να έχουν ένα φανταστικό μισάωρο όπου κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1. Ο Τσάρτας μόλις στο 6` με απευθείας φάουλ «έγραψε» το 1-0 και ακόμα και όταν οι Ισπανοί στο 15` με τον Ζιντάν κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος της ΑΕΚ έδειξε «χαρακτήρα», ιδιαίτερα με τους Τσάρτα και Κασάπη να έχουν πολύ καλή απόδοση. Στο 25` ο Μαλαδένης -που είχε μπει σαν αλλαγή- στη θέση του Πέτκοφ (αναγκαστική) έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης με γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-1. Από κει και πέρα η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι και λίγο πριν το ημίχρονο μείωσε ακόμα περισσότερο το σκορ πάλι με τον Ζιντάν.

Στην αρχές της επανάληψης οι δυο ομάδες έχασαν από μια κλασική ευκαιρία να πετύχουν γκολ, αρχικά η Ρεάλ με δοκάρι του Φίγκο και μετέπειτα η ΑΕΚ με τον Νικολαΐδη που για τρίτη φορά (μετά από Γκενκ και Ρόμα) απέτυχε να πλασάρει σε τετ-α-τετ. Και έτσι στο 60` με τον Γκούτι ισοφάρισε. Οι επεμβάσεις του Χιώτη που ήταν από τους κορυφαίους χθες, αλλά και η ψυχραιμία των υπολοίπων αμυντικών χάρισαν στην ΑΕΚ τον πολύτιμο βαθμό.

ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης. ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' Μακ Μάκαναμ), Ραούλ (81' Μοριέντες).