ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»
Εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική «προκήρυξη»
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002

ICON

Από την επίθεση στα γραφεία της «Απογευματινής»
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτ. Μπάγιας, προκειμένου να εντοπιστεί ο συντάκτης του ηλεκτρονικού μηνύματος που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Διαδίκτυο και ανέφερε ότι η ομάδα «Αναρχική Παρέμβαση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Απογευματινή». Στόχος επίσης της έρευνας, που θα διενεργήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, είναι να εξακριβωθεί κατά πόσο το μήνυμα αυτό συνδέεται με τη συγκεκριμένη επίθεση.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα - «προκήρυξη» εμφανίστηκε στο δικτυακό τόπο «www.athens.indymedia.org» και αποσύρθηκε σε λίγα λεπτά από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας αυτής, στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας. Εφερε την υπογραφή της ομάδας «Αναρχική Παρέμβαση», ενώ το περιεχόμενό του ήταν εξόφθαλμα τρομοκρατικό: «Εμείς το κάναμε και θα συνεχίσουμε. Τα πολλά λόγια δε μας αρμόζουν. Τα έργα μόλις άρχισαν. Οσο θα κανιβαλίζετε στα κανάλια και τις φυλλάδες σας, εμείς θα σας τσακίζουμε. Σειρά έχουν αυτοί που σας προστατεύουν, υπαγορεύουν και καθοδηγούν. Κάμερες και μικρόφωνα θα καούν, μολύβια θα γίνουν στάχτες. Ο αγώνας μόλις ξεκινάει και δε θα τελειώσει αν δεν κλείσουν τα μαύρα κουτιά της καπιταλιστικής σας ξεφτίλας. Τιμή στον Χρήστο Τσουτσουβή».

Η ομάδα «Αναρχική Παρέμβαση» αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το παραπάνω κείμενο. Σε χτεσινό ηλεκτρονικό μήνυμά της στον ίδιο δικτυακό τόπο τονίζει ότι η αναφορά του ονόματός της «σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, η οποία έγινε μια μέρα μετά την επίθεση, μόνο ως προβοκατόρικη και ασφαλίτικη μπορεί να θεωρηθεί», υποστηρίζει δε ότι «αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου κρατικού σχεδιασμού τρομοκράτησης ανθρώπων και ομάδων που εδώ και χρόνια συμμετέχουν στις κοινωνικές διεργασίες με κατατεθειμένη άποψη». Προσθέτει ακόμα ότι «συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες από το 1991, εκδίδοντας το ομώνυμο έντυπο, καθώς και βιβλία, προκηρύξεις, μπροσούρες, αφίσες κλπ. Επίσης, από το Μάρτη του 2002 συμμετέχει στη μηνιαία αναρχική εφημερίδα "Διαδρομή Ελευθερίας"». Αυτά - καταλήγει - «για να γίνει κατανοητό πόσο εύκολο είναι στον καθένα να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί το όνομα της αναρχικής ομάδας».

Την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά της «Απογευματινής» διεκδίκησαν όμως και οι λεγόμενες «Αναρχικές Ομάδες για την Επαναστατική Βία», υποστηρίζοντας στη δική τους λακωνική «προκήρυξη»: «Καταφέραμε να εκφράσουμε το μίσος μας ενάντια στη φάρα των Περατικών, Μπακογιάννηδων και Σόντερς».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος έδωσε εντολή για αυξημένα μέτρα φύλαξης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ συνεχίστηκαν και χτες οι προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμες υπηρεσίες (2015-07-03 00:00:00.0)
Ανάληψη ευθύνης (2013-06-11 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν με αποφασιστικό άνοιγμα σε όλο τον κλάδο (2012-01-25 00:00:00.0)
Σήμερα οι τρίωρες στάσεις εργασίας (2011-09-22 00:00:00.0)
Βλέπει παντού τρομοκράτες (2006-05-31 00:00:00.0)