ΠΑΟ
Αρχίζουν τα δύσκολα
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002

Sportidea

Ο Αργεντινός Ορτέγκα αστέρι της Φενέρμπαχτσέ
Την... πλάτη γύρισε χτες η «τύχη» στον Παναθηναϊκό, στην κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κληρωτίδας, θα αντιμετωπίσουν στο Β' γύρο της διοργάνωσης, τη θεωρητικά πιο δυνατή ομάδα από το 1ο γκρουπ των «αδυνάτων», την τουρκική Φενέρμπαχτσέ. Στις 31 του Οκτώβρη, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αναμετρηθεί με τουρκική, καθώς θα βρεθεί στη γειτονική χώρα για το πρώτο παιχνίδι στο στάδιο «Σουκρού», χωρητικότητας 60.000 θεατών. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 14 του Νοέμβρη στη «Λεωφόρο».

«Ηταν η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να μας τύχει από το συγκεκριμένο όμιλο. Θα είναι μία δύσκολη μάχη και για τις δύο ομάδες. Η πρόκριση είναι ανοιχτή. Προέχει να αναλύσουμε τον αντίπαλο και να προετοιμαστούμε κατάλληλα», είπε μετά το άκουσμα της «απόφασης» της κληρωτίδας ο Φερνάντο Σάντος και δεν είχε άδικο να δείχνει προβληματισμένος. Η Φενέρμπαχτσέ, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής είναι στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος στη χώρα της, έχει ήδη κατακτήσει 14 πρωταθλήματα (τελευταίο το 2001) ενώ στις τάξεις της διαθέτει πολλούς καλούς παίχτες. Ο τερματοφύλακας Ρουστού που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ με την εθνική Τουρκίας, ο καλύτερος Ισραηλινός παίκτης Ρεβίβο, ο Αργεντίνος Ορτέγκα, οι διεθνείς Τούρκοι Οζάτ, Ακιέλ, Οκτάι, Σερχάτ και οι Σέρβοι Στέβιτς και Μίρκοβιτς, μόνο ευκαταφρόνητοι αντίπαλοι δεν είναι, και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να δείξει το καλό του πρόσωπο προκειμένου να πετύχει κάτι καλό κόντρα στα «όπλα» του Γερμανού τεχνικού Βέρνερ Λόραντ.

Πάντως, οι παίχτες του «τριφυλλιού» δε δείχνουν διατεθειμένοι να μην κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να κρυφτούν πίσω από το... δάχτυλό τους. Χαρακτηριστικά, του κλίματος που επικράτησε στους κόλπους των «πρασίνων» μετά το αρχικό «σοκ», ήταν τα λόγια του Παντελή Κωνσταντινίδη που είπε πώς όλα εξαρτώνται από τον ίδιο και τους συμπαίχτες του: «Σίγουρα ήταν μια δύσκολη κλήρωση. Η πρόκριση ωστόσο εξαρτάται από τη δική μας απόδοση και την κατάσταση που θα βρισκόμαστε την περίοδο των αγώνων. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα προκριθούμε». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ερικ Λίνκαρ που επισήμανε: «Σίγουρα θα έχουμε δύσκολο έργο. Πρέπει να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, γιατί είδατε τι πήγαμε να πάθουμε από τη Λίτεξ. Οχι όμως να τους φοβόμαστε».