ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ
Εργατιά και αγροτιά ψηφίζουν ΔΑΣΥ
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002

Ο Δημήτρης Φωτιάδης, υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης
Στα πρόσωπα των υποψηφίων της «Διανομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣΥ) στη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη, βρίσκουν οι πολίτες της περιοχής, την άλλη φωνή στην Αυτοδιοίκηση που δε συμβιβάζεται με το ρόλο του διαχειριστή των πολιτικών επιλογών που έχουν καταδικάσει την περιοχή στην ανεργία, οδηγούν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς και την ερήμωση.

Η αναγνώριση αυτή εκφράζεται σε κάθε βήμα των υποψηφίων. Στα χωριά, τις πόλεις, στους χώρους δουλιάς. Σε κάθε σταθμό των περιοδειών που πραγματοποιούν ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Κώστας Μόλλας, οι υποψήφιοι νομάρχες, Δράμας Γιάννης Στεφανίδης, Καβάλας Δήμος Ζαχαριάδης και Ξάνθης Δημήτρης Φωτιάδης, αλλά και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού.

Μηνύματα αισιόδοξα για την πορεία της ΔΑΣΥ, στέλνει η αγροτιά που χτυπιέται από την πολιτική της κυβέρνησης και έχει εγκαταλειφθεί στις ορέξεις του μεγάλου εμπορομεσιτικού κεφαλαίου. Αντίστοιχα και οι άνεργοι της Δράμας (όπου πρόσφατα έκλεισε το εργοστάσιο της «Softex»), της Καβάλας, που έζησε και το κλείσιμο άλλης μιας μεγάλης βιοτεχνίας, της «Μπιάνκα».

Οι εργαζόμενοι που βλέπουν ότι ακολουθεί η σειρά της Ξάνθης μέσα από τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εργοστασίων και τις «μετακομίσεις» βιομηχανιών στις χώρες των Βαλκανίων.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι που ζουν με τον κίνδυνο «λουκέτου» στο μαγαζί τους και πτώχευσης. Οι αλιείς που πλήττονται από φραγμούς και διώξεις στη δουλιά τους στο όνομα της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων.

Οι κάτοικοι της Καβάλας που βλέπουν στην περιοχή τους να εμφανίζονται αποθήκες πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να τη μετατρέψει σε ενεργειακό κόμβο στην υπηρεσία των πολυεθνικών και σε βάρος της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Ο Γιάννης Στεφανίδης, υποψήφιος νομάρχης Δράμας
Γι' αυτό το κάλεσμα της ΔΑΣΥ για αντίσταση μέσα και από τις εκλογές στις 13 και 20 Οκτώβρη πέφτει σαν σπόρος σε γόνιμο έδαφος. Γιατί όπως λέει ο Κώστας Μόλλας, ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ, οι πολίτες γνωρίζουν ότι «η ψήφος στη ΔΑΣΥ θα δυναμώσει εκείνες τις φωνές που θα μπορέσουν πραγματικά να δρομολογήσουν άλλα αναπτυξιακά προγράμματα, που θα φέρουν αληθινή πρόοδο και ανάπτυξη στην περιοχή, θα παίρνουν υπόψη τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα σταθερά και αταλάντευτα».



Ο Δήμος Ζαχαριάδης, υποψήφιος νομάρχης Καβάλας


Ο Κώστας Μόλλας υποψήφιος υπερνομάρχης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (2014-04-18 00:00:00.0)
Νέες υποψηφιότητες (2006-05-05 00:00:00.0)
Ούτε ένα λεπτό χαμένο (2004-03-02 00:00:00.0)
«Βέτο» στην ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών εργοστασίων (2003-11-01 00:00:00.0)
Την επόμενη βδομάδα τα... σπουδαία (2002-04-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα υπερψήφισης ψηφοδελτίων μάχης (2002-03-21 00:00:00.0)