ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Προσκλητήριο νίκης

Η «Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα στο δήμο

Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002

Ο Χρήστος Κορτζίδης
Αγωνιστικό προσκλητήριο νίκης στους δημότες του Ελληνικού απευθύνουν γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι, τα μέλη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας για το Ελληνικό» και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών έστειλε τη «Δημοκρατική Συνεργασία» στον επόμενο εκλογικό γύρο, έχοντας αυξημένα ποσοστά και ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 1998. Συγκεκριμένα, έχοντας καταμετρηθεί το 100% των ψήφων, η «Δημοκρατική Συνεργασία για το Ελληνικό», που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, έλαβε ποσοστό 34,3% και 2.619 ψήφους, ενώ ο νυν δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό έλαβε ποσοστό 39,6% που σε ψήφους αντιστοιχεί σε 3.030.

Μιλώντας στο «Ρ» ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, σημειώνοντας ακόμη ότι «οι δημότες του Ελληνικού εκτίμησαν την ιστορία της παράταξής μας, αλλά κύρια εκτίμησαν τη συνεπή της στάση στο πλευρό των δημοτών, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα προβλήματα. Εκτίμησαν την παρουσία μας στους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα».

Ο Χρ. Κορτζίδης τόνισε ακόμη πως «το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δε δικαίωσε τις προσδοκίες των δημοτών», προσθέτοντας ακόμη ότι «η εκλογική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην παράταξη και στην παράταξη του νυν δημάρχου Ιορδ. Εφραιμίδη είναι πολύ μικρή».

«Πιστεύουμε ότι ξεκινούμε από καλύτερη αφετηρία», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Τις πέντε μέρες που απομένουν, τα μέλη και οι φίλοι της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» θα καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να κλείσει η παρένθεση της σημερινής δημοτικής αρχής. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες, υπογράμμισε ο Χρ. Κορτζίδης, και τους καλούμε να πάνε την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη, έχοντας ως κριτήριο για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, την αταλάντευτη αγωνιστική μας στάση για την επίλυση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Πιστεύουμε ότι με τη σκληρή, καθημερινή μας δουλιά, καμία ψήφος δε θα πάει χαμένη».