ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002

Ιωάννης Μητραντζάς
Φωτ.

Πέθανε στις 9 Οκτώβρη 2002 σε ηλικία 78 χρόνων ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΠΥΡΟΜΑΛΗΣ, μέλος της ΚΟΒ Αμαλιάδας. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη, το Μακρονήσι, την Ικαρία, τα Γιούρα. Με τη στάση ζωής του διαπαιδαγώγησε τη νεότερη γενιά κομμουνιστών.

Ο μπάρμπα Νίκος διακρινόταν για την πραότητα του χαρακτήρα του, αλλά και για την αυστηρότητα της κρίσης του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η σύζυγός του Γιαννούλα 100 ευρώ και η κόρη του Ασπασία 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας.

Στο Παράρτημα Αμαλιάδας της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν: Η κόρη του Αγγελική 50 ευρώ, ο γιος του Χρήστος 50 ευρώ, η Μαργαρίτα Δαλαβούρα 40 ευρώ, η οικογένεια Στέλιου Χορτατζάκη 50 ευρώ, η οικογένεια Νικολοπούλου (Σούτσου) 10 ευρώ, η οικογένεια Νίκου Γ. Πυρομάλη 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΤΕΛΩΝΗ η σύζυγός του Χαρίκλεια Τελώνη πρόσφερε 120 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

* * *

Φωτ.

Για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου 50 ευρώ, στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και των συναγωνιστών και συντρόφων του ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΣΤΑ.

Μερόπη Γρηγορίου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο της ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΛΕΓΑΚΗ, η οποία αγωνίστηκε, μαζί με το σύζυγός της ενάντια στη χούντα και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Τον αγώνα για την ειρήνη τώρα τον συνεχίζει η οικογένειά της.

Νίκος Πυρομάλης
Στη μνήμη της ο σύζυγός της Μιχάλης Λεγάκης και τα παιδιά της Ειρήνη - Φώτης, Μαρία -Γεράσιμος και τα εγγόνια της Ανδριάνα -Θανασάκης πρόσφεραν 50 ευρώ στην ΚΟ Νάξου.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 60 ευρώ στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα.

Σοφία Μητραντζά

* * *

Στη μνήμη της ΚΡΥΣΤΑΛΙΑΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ο σύζυγός της Δημήτρης Ταβουλάρης -αντιστασιακός- πρόσφερε στη Δημοτική Προοδευτική Κίνηση Παλαιού Φαλήρου 40 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΚΑ πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού, η Σοφία Γ. Δούκα και ο Λεωνίδας Σούμπασης από 30 ευρώ ο καθένας.