ΑΕΚ
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος
Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002

Sportidea

Παρά τον τραυματισμό του ο Νικολαΐδης θα είναι σήμερα η μοναδική επιθετική αιχμή της ΑΕΚ
Με σκοπό να μη φοβηθεί το περίφημο «Μπερναμπέου» και να κοιτάξει στα ίσια όπως και στο πρώτο παιχνίδι τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ΑΕΚ ξαναμπαίνει απόψε στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 ΜΕΓΚΑ) αντιμετωπίζοντας την ισπανική ομάδα στην τέταρτη αγωνιστική της Α` φάσης των ομίλων. Ορόσημο για τους Ενωσίτες αποτελεί το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στους Μαδριλένους που έγινε πριν από τρεις βδομάδες περίπου στην Αθήνα. Οχι μόνο γιατί η ελληνική ομάδα αναδείχτηκε 3-3 με τη Ρεάλ, δείχνοντας ότι μπορεί να «χτυπήσει στα ίσια» ίσως την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, αλλά και γιατί ουσιαστικά ήταν το τελευταίο παιχνίδι των παικτών του Μπάγεβιτς μέχρι σήμερα. Ισως αυτό το δεύτερο να είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τον Σερβοέλληνα τεχνικό αφού όπως επισήμανε «θα ήταν καλύτερα αν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, ελπίζω όμως αυτό να μη μας επηρεάσει».

Η αποστολή της ΑΕΚ αναχώρησε χτες το απόγευμα για τη Μαδρίτη και δυο ήταν τα στοιχεία που συνόδευαν παίκτες και τεχνική ηγεσία. Η συγκρατημένη αισιοδοξία και τα κλειστά στόματα, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει είναι τα έργα.

Πάντως η χαραμάδα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «Δικέφαλο» φάνηκε και στις δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε στη Μαδρίτη για τους βαθμούς, όμως πάμε για να παίξουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι, χωρίς φόβο. Πιστεύω στους παίκτες μου οι οποίοι έχουν καλή ψυχολογία. Βέβαια θα παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες εκτός από την ψυχολογία». Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» σχολίασε την ήττα των Μαδριλένων από τη Σαταντέρ τονίζοντας ότι ίσως την έχει επηρεάσει, ενώ για τις πιθανές απουσίες Φίγκο και Ραούλ διευκρίνισε ότι και να μην παίξουν οι δυο ο αγώνας είναι εξίσου δύσκολος. «Αυτές οι ομάδες ξεπερνούν εύκολα τα προβλήματά τους ειδικά μέσα στην έδρα τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσο για την τακτική που θα επιλέξει ο «Ντούσκο» φέρεται να αμφιταλαντεύεται στο 4-5-1 και στο 5-4-1 με μια θέση να παίζεται ανάμεσα σε Μπορμπόκη και Κωστένογλου ανάλογα με το τι σχήμα θα παρατάξει.

Ντελ Μπόσκε: «Ούτε να το σκέφτομαι...»

Ούτε σαν σκέψη δε φαίνεται να περνάει από το μυαλό του Ντελ Μπόσκε το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δε θα φανούν σήμερα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η ήττα από τη Σαταντέρ αποτέλεσε μια γερή... κεραμίδα και ο τεχνικός των Ισπανών περιμένει σήμερα η απόδοση των παικτών να αποτελέσει την εξιλέωση. «Το τελευταίο πράγμα που θέλω να σκέφτομαι είναι ότι οι παίκτες μου δε θα φανούν συνεπείς στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ανέβουμε στη συνέχεια» τόνισε ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπάγεβιτς χαρακτήρισε θετικό για την ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν έχει δώσει παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Οσον αφορά τους τραυματίες Ραούλ και Φίγκο, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι δυο θα είναι απών αφού δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γερμανός Χ. Χάντελ.