ΕΕΔΥΕ
Ολοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί σε προσυγκέντρωση τη μέρα του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6.00 το απόγευμα

Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002

Εντείνονται οι προετοιμασίες στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά για την επιτυχία του μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, που διοργανώνουν συνδικάτα, φιλειρηνικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Οκτώβρη.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τις επιτροπές ειρήνης, το λαό και τη νεολαία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 6.30 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 31 Οκτώβρη.

Ο λαός του Λεκανοπεδίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του φιλειρηνικού κινήματος, των μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, να διαδηλώσει κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού και να απαιτήσει να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Επίσης, η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης Αθήνας - Πειραιά σε προσυγκέντρωση τη μέρα του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.00 μ.μ.

Αγώνας εναντίον της βαρβαρότητας

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει: «Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές μετά τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επιθέσεις κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν και το λαό του Ιράκ».

Με τον σχεδιαζόμενο πόλεμο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, θέλουν να ενισχύσουν το ρόλο του τυράννου - χωροφύλακα των συμφερόντων των ισχυρών όπου Γης, να εντείνουν την καταλήστευση του μόχθου και πλούτου των λαών.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση στο κείμενο, την εγρήγορση και την αγωνιστική ενότητα του λαού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και στο μακελειό για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του πετρελαίου.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγήσουν τους λαούς στον όλεθρο και το θάνατο. Η φωνή της αντίστασης και του αγώνα πρέπει να ακουστεί πιο δυνατή! Η ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί το λαό να αγωνιστεί, να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο και να απαιτήσει:

- ΟΧΙ στον σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ.

- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή στον πόλεμο.

- Αμεσος τερματισμός του φονικού εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού.

- Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συμμετέχουν και καλούν

Σ' αυτό το σημείο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και επιχειρούν να ξεσηκώσουν μια πανελλαδική αντιπολεμική κινητοποίηση για τις 31 του Οκτώβρη, είναι οι εξής: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΕΚΠ, Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης (ΑΚΕ), «Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων», «Ελληνες Γιατροί κατά των Πυρηνικών», ΚΕΑΔΕΑ, «Πολίτες του κόσμου για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τα δικαιώματα, το περιβάλλον», «Πρωτοβουλία για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001», «Συμμαχία Σταματήστε Τον Πόλεμο», Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) '67-'74.