Τα ομόψυχα
Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΙΣΤΑ. Οχι μόνο παραχωρούμε το δικαίωμα του βέτο στην Ευρωπαϊκή Ενωση (και γιατί όχι εμμέσως και στην Τουρκία) αναφορικά με το Αιγαίο, σε περίπτωση κρίσεων, αλλά πρέπει να το κάνουμε και με ...ομοψυχία!

Κάπως έτσι μας τα είπε χτες ο Κώστας Σημίτης, που ζήτησε ευρύτερη συναίνεση στην πολιτική του σε Κυπριακό, διεύρυνση ΕΕ και λεγόμενο ευρωστρατό. Μόνο που ...δε θα μπορέσουμε να του κάνουμε τη χάρη.

Πάντως - είναι παρατηρημένο τα τελευταία χρόνια - όταν μια κυβέρνηση αρχίζει τις εκκλήσεις συναίνεσης και διακομματικής συμφωνίας για την εξωτερική πολιτική, σημαίνει πως ...έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά της και ψάχνει τρόπους να μοιράσει τις ευθύνες των επιλογών της. Δικαιολογημένη κάθε ανησυχία επομένως...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ συνεχή και καταιγιστικά. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών 9 στους 10 Ελληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύσουν και 3 στους 5 ζουν αποκλειστικά με δανεικά (ας είναι καλά τα... ευαγή τραπεζικά ιδρύματα)!

Και αυτά δείγματα της «πραγματικής αύξησης» των εισοδημάτων των εργαζομένων με την παράλληλη «πάταξη της ακρίβειας» είναι, κ. Χριστοδουλάκη; Εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, το μέγα πρόβλημα της χώρας είναι πως είμαστε ...σπάταλοι και πετάμε τα λεφτά μας;

Πάντως, μην το θεωρείτε και απίθανο να ισχυριστούν ...ξανά κάτι τέτοιο οι κυβερνώντες. Το έχει δηλώσει στο παρελθόν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και μάλιστα σε μια Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. (Δε θυμόμαστε ποιος, αλλά μάλλον κάποιος που σήμερα ασχολείται με θέματα Αμυνας. Εξοπλιστικά συστήματα και τέτοια...).

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ και αυτή τη ...φοβερή και τρομερή Γιουροστάτ! Ανακάλυψε τώρα ότι οι Ελληνες έχουν την ...τρίτη μεγαλύτερη αύξηση μισθών στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τελευταίους τους Γερμανούς.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε τα στελέχη του οργανισμού αυτού (που παλιότερα είχε σχεδόν ανακαλύψει ότι η Ελλάδα ...δεν έχει ανεργία) πώς θα προτιμούσαν να πληρώνονται; Γερμανικά ή Ελληνικά..;