Ιπτάμενοι χορευτές
Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002

Ενας γιγάντιος λευκός θόλος ύψους 21 μέτρων στήνεται από σήμερα και για δέκα ημέρες, στο Αλσος Στρατού στο Γουδί, για να υποδεχτεί τους Γάλλους ακροβάτες και μουσικούς του τσίρκου «Les Arts Sauts» στην παράσταση με τίτλο «Καγιασίν». Δεκαοχτώ Γάλλοι ακροβάτες και μουσικοί χορεύουν στον αέρα, προσφέροντας μια συγκλονιστική εμπειρία με εκπληκτικά ακροβατικά, ακριβώς πάνω από το κεφάλι των θεατών, υπό τους ρυθμούς μιας ζωντανής ορχήστρας και την εκτέλεση μιας θαυμάσιας χορογραφίας.

Οι «Λες Αρ Σο» απέχουν πολύ από τους συνηθισμένους ακροβάτες που εκτελούν νούμερα στο ακροβατικό μονόζυγο του τσίρκου. Οι 18 Γάλλοι ακροβάτες και μουσικοί είναι αφοσιωμένοι, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, στην τέχνη του άλματος, ή καλύτερα στην τέχνη των «πτήσεων».

Η παράσταση «Καγιασίν» χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα στιλ, φαντασίας και επιδεξιότητας. Μια μαγευτική παράσταση με ιπτάμενα σώματα, που χορεύουν στον αέρα υπό τους ήχους των μουσικών και των τραγουδιστών (τσέλο, κόντρα μπάσο και φωνές). Κανένας του δε θεωρείται ένας απλός ακροβάτης τσίρκου. Αντίθετα, έχει ένα πλούσιο παρελθόν καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στις σχολές επαγγελματιών ακροβατών στη Γαλλία και την Ουγγαρία. Μετά την αποφοίτησή τους, όλοι εργάστηκαν στα μεγαλύτερα τσίρκα του κόσμου.

Χαρακτηριστικό του θιάσου που θεωρείται χαριτωμένο και εντυπωσιακό συνάμα είναι ότι οι ακροβάτες αποκαλύπτουν ο καθένας ένα ξεχωριστό στιλ και προσωπικότητα. Ορισμένοι είναι ντυμένοι με κοστούμια - παραλλαγές των χαρακτήρων της Κομέντια ντελ άρτε, δίνοντας έμφαση στο κωμικό στοιχείο (εκτελώντας επίτηδες «αδέξιες» επικίνδυνες κινήσεις), άλλοι εμφανίζονται ως ποιητές κι άλλοι επιδίδονται σε επιδέξιες φιγούρες.