Συζήτηση για τη δράση της ΠΣΟ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας
Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002

Ο εκπρόσωπος της ΠΣΟ ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Υστερα από πρόσκληση του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ) ήρθε στην Αθήνα ο Κουβανός συνδικαλιστής και εκπρόσωπος της ΠΣΟ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, Ραϊμόνδος Καρντόνα. Σημειώνεται ότι πριν 10 χρόνια είχε αφαιρεθεί η εκπροσώπηση της ΠΣΟ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ), που εδρεύει στη Γενεύη. Ομως μετά πιέσεις πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΠΣΟ, η οργάνωση επανήλθε στη θέση αυτή, διεκδικώντας την ίδια μεταχείριση, όπως και για τις άλλες παγκόσμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (π.χ. Ελεύθερα Συνδικάτα).

Στη συνάντηση του Ρ. Καρντόνα με τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ εξετάστηκε η πολύμορφη στήριξη που χρειάζεται να παρέχει το Περιφερειακό Γραφείο προς τον εκπρόσωπο της ΠΣΟ, για τη δουλιά του στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Συζήτησαν επίσης για τις μορφές δράσης και τους άξονες παρέμβασης στο ΔΓΕ. Στο κέντρο της προσοχής της ΠΣΟ είναι το ζήτημα των οικονομικών μεταναστών, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και των ιμπεριαλιστικών πολέμων με τις δυσμενείς επιπτώσεις στην εργατική τάξη.

Επίσης χτες το απόγευμα ο Ρ. Καρντόνα είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ).