ΜΙΝΙΟΝ
Δυναμική αντίδραση στην κοροϊδία

Πέτυχαν συνάντηση μετά από συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας

Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ
Στη συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάνου, προχώρησαν χτες εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ, για μια ώρα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση του υπουργού να συναντηθεί μαζί τους, όπως είχε υποσχεθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Αίτημά τους είναι η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και η καταβολή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν τα 1,7 δισ. δραχμές.

Οι εργαζόμενοι εκδιώχτηκαν την περασμένη βδομάδα από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Ισαϊάδη, με τη βοήθεια μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που θέλησε να διαφυλάξει την «περιουσία» του, αν και με δική του ευθύνη και με τη βοήθεια των κυβερνητικών επιλογών, έφτασε το ΜΙΝΙΟΝ στη σημερινή κατάσταση. Μάλιστα, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, ο ίδιος μένει ανενόχλητος, αν και έχει κινηθεί εναντίον του δικαστική διαδικασία!

Προκειμένου να πετύχουν τη συνάντηση που τους είχαν υποσχεθεί, οι εργαζόμενοι πήγαν χτες στο υπουργείο, αλλά ο υπουργός έλειπε. Αποφάσισαν επιτόπου να κάνουν συμβολική κατάληψη του γραφείου του για να οριστεί η συνάντηση, κάτι που πέτυχαν για σήμερα στις 3 το απόγευμα. Προηγουμένως, αστυνομικοί της φρουράς του υπουργείου τους επιτέθηκαν και με σπρωξιές προσπάθησαν να τους βγάλουν από το γραφείο, κάτι που δεν μπόρεσαν να πετύχουν.

Ο Γ. Πέρος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, δήλωσε στο «Ρ» ότι «απαιτούμε από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων μας και την τιμωρία των υπευθύνων της διοίκησης της επιχείρησης που χρωστάει στους εργαζόμενους πάνω από 1,5 δισ. δραχμές. Η κυβέρνηση, πρέπει να είναι σίγουρη, ότι οι άνεργοι του ΜΙΝΙΟΝ θα καταδικάσουν την αντεργατική της πολιτική και σε αυτές τις εκλογές».