ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Φίλοι από τα... παλιά
Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002

Sportidea

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς θα βρεθεί σήμερα στο δρόμο του Παναθηναϊκού
Περισσότερο με συνάντηση παλιών γνωστών παρά με ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκα μοιάζει η σημερινή κόντρα του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα (Σπόρτιγκ 19.30). Βλέπετε, τόσο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους «πράσινους», όσο και γενικότερα για τους Ελληνες φιλάθλους δεν είναι και λίγοι οι «γνωστοί» της άλλης πλευράς.

Καταρχήν η παρουσία του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ενός προπονητή που αφενός σε επίπεδο επιτυχιών είναι ίδια (ή περίπου ίδια) με τον «Ζοτς», αφετέρου δε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη θητεία του στον πάγκο του «τριφυλλιού». Και βέβαια κανείς δεν ξεχνάει και τους Ρισασέ, Βότισικ και Γκούροβιτς που θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο κλειστό των Πατησίων, φορώντας τη φανέλα της ισπανικής ομάδας.

Αυτά για τις συναντήσεις, γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το αγωνιστικό μέρος. Και αυτό λέει ότι η ελληνική ομάδα κάθε άλλο παρά περιθώρια απωλειών εντός έδρας έχει, αφού ήδη μετρά μια ήττα από τη Μακάμπι... Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως αναγνωρίζει ότι το έργο της ομάδας του δε θα είναι εύκολο: «Και αυτός ο αγώνας, όπως όλοι άλλωστε σε αυτό τον όμιλο, θα είναι δύσκολος. Η Μάλαγα διαθέτει πολύ πλήρη ομάδα και εκτός έδρας έχει ήδη νικήσει τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα και τη Βαλένθια για το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι παίζει καλά μακριά από το γήπεδό της».

Παρ' όλα αυτά όμως το καλό για το Σέρβο τεχνικό είναι η Μάλαγα ήρθε στην Αθήνα με ιδιαίτερα βεβαρημένο το «δελτίο απουσιών». Εκτός των μόνιμων τραυματιών, εδώ και καιρό, Εστεγέρ και ο Σονκό, αμφίβολοι είναι και οι Οκουλάγια και ο Βάις.

Ομως έστω και έτσι, ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς αν και αναγνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας του δε φαίνεται να χάνει την αισιοδοξία του.«Τέσσερις παίκτες μας δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις προπονήσεις και είναι δύσκολο να προετοιμαστεί η ομάδα. Ομως έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, γιατί μια νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ σημαντική για μας».