ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002

Σπύρος Τσουκαλάς
Φωτ.

Σήμερα, 15 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του λατρευτού αδελφού μας και θείου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗ. Υπήρξε αγωνιστής με πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης και 20 ευρώ στην ΤΟ Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Τα αδέρφια του Ιωάννης Καρκατζούνης, Παρασκευή Καλογήρου

Τα ανίψια του Φάνης και Λεμονιά Καρκατζούνη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των επώνυμων και ανώνυμων νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Πόπη Τσουκαλά

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΗ και ΦΟΥΛΑΣ ΠΗΓΗ και ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΝΑΚΑ (Αραχθου) συντρόφων και φίλων, με τους οποίους για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε στο Ρ/Σ «Φωνή της Αλήθειας», πρόσφερα 50 ευρώ στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Αθηνά Καλούδη

* * *

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις Ραχών, Αγίου Πολύκαρπου και Καρκιναγρίου Ικαρίας, προσφέρουν στη μνήμη του 114 ευρώ στο ΚΚΕ.

Επαμεινώνδας Παπανάγνου
* * *

Φωτ.

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΛΙΑΤΣΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Το χρονιάτικο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 17 Νοέμβρη στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 28 Αυγούστου 2002 και κηδεύτηκε την επομένη στο χωριό του Γαρδίκι Φθιώτιδας, από έφηβος ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Στην Κατοχή, στρατεύτηκε στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ενιωθε περήφανος για το αγωνιστικό πάθος των κατοίκων του Γαρδικιού, το οποίο αργότερα, με το φούντωμα του αντάρτικου, έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την Απελευθέρωση πλήρωσε και αυτός το τίμημα για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, με πολύχρονη φυλάκιση. Καταδικάστηκε δυο φορές σε θάνατο, μα έμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά και στα οράματα του ΚΚΕ.

Η χούντα των συνταγματαρχών τον συνέλαβε και τον εξόρισε για μεγάλο διάστημα.

Με τη μεταπολίτευση ήταν δραστήριο στέλεχος και γραμματέας της ΚΟΒ Γαρδικιού. Συνέχισε τον αγώνα του για τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του χωριού του, που το αγαπούσε και αγωνιζόταν γι' αυτά ως το τέλος της ζωής του. Διέθεσε τις δυνάμεις του στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Κώστας Καρκατζούνης
Στη μνήμη του ο Θανάσης Καλογερογιάννης πρόσφερε μέσω ΚΟ Μυτιλήνης 50 ευρώ στο ΚΚΕ.