2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002

Το θολό και δύσοσμο νερό που βγαίνει από τις βρύσες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου ήταν το... νερό που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους δασκάλους, τους γονείς, αλλά και τους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Συγκεκριμένα, μετά από υδραυλικές εργασίες που έγιναν πριν τέσσερις μέρες, παρατηρήθηκε ότι το νερό έχει μια παράξενη μυρωδιά και σκούρο χρώμα, ακατάλληλο για χρήση. Ομως σε επίσκεψη στο σχολείο ο αντιδήμαρχος Α. Γαβαλάς, αλλά και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δε διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα όμως που παραμένει και που μπορεί να λυθεί, αφού ο υδραυλικός εισηγείται αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης, που είναι περίπου 200 μέτρα.

Τα προβλήματα όμως δεν ξεκίνησαν τώρα. Εδώ και ενάμιση χρόνο οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου «μετακόμισαν» στο τωρινό κτίριο για να γλιτώσουν τα προβλήματα που προέκυπταν από τη «συγκατοίκηση» με μαθητές του Λυκείου. Το κτίριο όμως που μετακόμισαν είναι ακατάλληλο, με σοβαρά προβλήματα στις αίθουσες διδασκαλίας, με σοβάδες στα ταβάνια που έχουν φουσκώσει από την υγρασία και είναι έτοιμοι να πέσουν, ενώ όπως καταγγέλλουν δάσκαλοι υπάρχει και καθίζηση στις σωληνώσεις της αποχέτευσης.

Οι «αρμόδιοι» στα προβλήματα απαντούν με... διαπιστώσεις και υποσχέσεις. Βέβαια «κίνηση» και περατζάδες στο σχολείο υπήρχαν, αλλά περιορίστηκαν μόνο στην προεκλογική περίοδο. Ο δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Παντ. Ειρηνάκης προεκλογικά διαπίστωνε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σχολείο. Τώρα βέβαια δηλώνει αδυναμία για να λυθούν λόγω έλλειψης... χρημάτων, αλλά και γιατί πριν από 1,5 χρόνο το σχολείο ανήκε στις αρμοδιότητες του Δήμου Δάφνης. Η σχετική δαπάνη ανέρχεται στις 147.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες για την κατάσταση των εγκαταστάσεων στο σχολείο
«Για τις εργασίες αυτές ο Δήμος έστειλε σχετικό έγγραφο προς τον ΟΣΚ για να ζητήσει να υλοποιηθούν οι εργασίες, όμως ο ΟΣΚ από την πλευρά του λέει ότι δεν μπορεί να βγάλει τέτοιο κονδύλι, αν δεν υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση», μας λέει ο Αχιλλέας Στεφάνου, μέλος του ΔΣ του Δασκάλου και Νηπιαγωγών Αγ. Δημητρίου. Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του Δήμου μας είπε: «Ηρθαν στο σχολείο προεκλογικά. Μπάλωσαν τις αίθουσες με τσιμέντα, σοβάτισαν, αλλά έμειναν έτσι. Ερχονται, "μπαλώνουν" και φεύγουν».

Σε ό,τι αφορά το ακατάλληλο νερό, ο Θανάσης Παπαϊωάννου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, μας είπε ότι από το Δήμο είπαν στους γονείς να πάνε οι ίδιοι στο Χημείο του Κράτους το νερό για να ελέγξουν την καταλληλότητά του. «Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις - συνέχισε - τα προβλήματα παραμένουν. Είδαμε μόνο παρουσία των αρμοδίων, αλλά τα αποτελέσματα είναι ανύπαρκτα».


Ανθή ΓΕΩΡΓΙΟΥ