Η... ημερίδα
Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πρόσφατα, μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας και με «συνωμοτικό» θα λέγαμε τρόπο, στις εγκαταστάσεις της «Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης» (του προέδρου του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλου), στη Φωκίδα, έγινε μια «ημερίδα» με τη συμμετοχή των εκπροσώπων Διευθύνσεων Δασών των Νομών Φωκίδας και Βοιωτίας και των αντίστοιχων δασαρχείων, εκπροσώπων από τα δασαρχεία και τις διευθύνσεις των νομών Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, τεχνοκρατών της επιχείρησης «Αργυρομεταλλευμάτων», του «ΤΙΤΑΝ» και άλλων.

Δε γνωρίζουμε τα συμπεράσματα της «ημερίδας». Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι εν λόγω εξορυκτικές επιχειρήσεις - παραγωγής βωξίτη και τσιμέντου - εκμεταλλεύονται δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δημόσιων δασών, τα οποία, αφού απομυζούν ασύδοτα τον πλούτο τους και τα καταστρέφουν, τα παρατάνε στην τύχη τους.

Αλλωστε, το γεγονός, πως επίσημος διοργανωτής της «ημερίδας» ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, την οποία εφαρμόζουν και οι περιφερειάρχες, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το χαρακτήρα και τους στόχους της.