ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Αντίσταση στην επιχείρηση εκφοβισμού

Εξόρμηση στα σχολεία της περιοχής πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της ΚΝΕ

Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002

Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών το 1999 ενάντια στη φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Κνίτες και Κνίτισσες βρέθηκαν χτες το πρωί στα 2ο, 3ο και 4ο ΕΛ και 1ο ΤΕΕ Ηλιούπολης, για να συζητήσουν μαζί τους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαθητών, και να τους καλέσουν στην πάλη για να διεκδικήσουν ένα σχολειό Ενιαίο 12χρονο βασικό, υποχρεωτικό, δωρεάν για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις που θα δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για τη ζωή, κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98 καθώς και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες.

Η πανεξόρμηση στα σχολεία της Ηλιούπολης έγινε για να καταγγείλουν την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας των μαθητών που στήθηκε προχτές στο 1ο ΤΕΕ και στο 4ο ΕΛ Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, προχτές Δευτέρα αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή, πραγματοποίησαν προσαγωγή 13 μαθητών από το 1ο ΤΕΕ και έξι από το 4ο ΕΛ για να σταματήσουν την κατάληψη των σχολείων τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτά τα δύο σχολεία οι μαθητές πραγματοποιούσαν κατάληψη, απαιτώντας την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων, το σταμάτημα του καταστροφικού για την υγεία των κατοίκων της Ηλιούπολης Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης, την αναβάθμιση του περιεχομένου σπουδών, ενώ αντιδρούν στον αντιδραστικό σχολικό κανονισμό λειτουργίας των σχολείων. Εκεί λοιπόν, με την επίκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που θεωρεί την κατάληψη, ιδιώνυμο αδίκημα, επαναλήφθηκαν οι ίδιες σκηνές με την είσοδο αστυνομικών και εισαγγελέων στα σχολεία για να τρομοκρατήσουν μαθητές που αγωνίζονται.

«Η κυβέρνηση με τη φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ισχύει μόνο στους μαθητές και στους ναυτεργάτες, επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης σε αυτή την πολιτική που προδιαγράφει ζοφερό το παρόν και το μέλλον των μαθητών», επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση των ΟΒ Ηλιούπολης της ΚΝΕ, που μοίραζαν στα σχολεία κατά τη διάρκεια της εξόρμησης.